skip to Main Content

4 jenis beg yang boleh dibawa ketika melancong

Keinginan setiap orang yang suka travel semestinya keselesaan diri untuk bergerak ke mana sahaja. Oleh itu, di mana sahaja destinasi rancangan perjalanan anda, pastikan beg yang anda pakai selesa dan tidak mengganggu perjalanan. Jadi admin ingin memperkenalkan kepada anda beberapa jenis beg yang sesuai untuk di bawa travel.

1. Bagasi atau luggage

Bagasi merupakan beg yang penting dan sering digunakan oleh jutaan orang yang suka travel. Terutama mereka yang membawa banyak barangan dan tidak mahu mengganggu membawa beg ke sana ke mari dengan hanya menarik roda yang ada. Tambahan pula, bagasi lebih selamat kerana terdapat kod laluan yang menguncinya. Ianya juga memiliki pelbagai saiz sesuai dengan barangan yang anda ingin bawanya.

2. Backpack / Carrier

Bagi mereka yang ingin menjadi backpacker atau tidak mahu membawa banyak barang, anda harus menggunakan backpack. Mengembara secara backpacking ini kebiasaannya anda bergerak sendiri tanpa menggunakan khidmat agen atau pakej pelancongan. Dengan adanya masa 100% milik anda, rancang dan berjalanlah suka hati tanpa terikat dengan sesiapa pun. Tanpa perlu berkejar-kejar, bebas memilih tujuan dan semuanya terpulang pada anda, pengalaman seperti inilah yang manis untuk dirasai oleh mereka yang gemarkan mengembara secara backpacking.

3. Beg pinggang / belt beg

 Sama ada beg pinggang atau belt beg, boleh dijadikan pilihan anda semasa melancong. Ia tidak sesuai untuk banyak barangan. Tetapi anda boleh menggunakannya untuk menyimpan barang-barang penting yang intensiti keluar yang sangat kerap seperti dompet, telefon bimbit, kunci, passport, dan lain-lain.

4. Set beg melancong

Beg perjalanan sangat berguna bagi anda untuk menganjurkan item dalam beg pakaian mengikut jenisnya. Biasanya beg perjalanan ini terdiri daripada 6 pek dengan saiz yang berbeza dan anda boleh gunakan untuk solek, dobi, peralatan mandian, pakaian bersih, dan sebagainya.

Tetapi pastikan anda memakai beg kuat dan tidak mudah putus atau koyak kerana ianya akan menyusahkan lagi anda sepanjang percutian. Antara kesemua beg ini amat selamat untuk anda bawa ketika travel. Sehubungan dengan itu, jika anda sudah melakukan persediaan untuk bercuti tetapi masih tercari-cari agensi menarik untuk bercuti, jangan risau kami Muslimtravelbug ada menyediakan pakej menarik kepada anda. Jika berminat sila KLIK DISINI.

This Post Has 0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.