fbpx

4 sebab anda patut melawat Akuarium Nasional Baltimore

Muslimtravelbug June 29, 2018

Baltimore, Maryland adalah sebuah bandar yang hebat yang dipenuhi dengan restoran, hotel, dan pengangkutan yang mudah diakses. Apa yang lebih hebat ialah Baltimore’s National Aquarium yang menawarkan ia pengalaman hebat dengan reka bentuk dan pameran yang tidak dapat anda lihat di mana-mana.

Penginapan

Baltimore mempunyai begitu banyak hotel yang anda boleh pilih, jadi admin syorkan anda membuat tempahan di Kimpton Hotel Monaco yang terletak berhampiran Inner Harbour di Maryland. Harga tempahan kira-kira $150 semalam dan anda boleh menikmati keindahan hotel ini. Selain itu, hotel ini berdekatan dengan bandar Baltimore.

Pengangkutan

Baltimore adalah tempat yang sangat mudah untuk di layari dengan bantuan Uber / Lyft. Kebanyakan perjalanan adalah antara $ 4-6, menjadikannya cara yang paling berkesan untuk perjalanan, terutamanya jika anda melakukan perjalanan dengan kawan-kawan di sekitar bandar.

Tempat menarik

Akuarium Nasional merangkumi pelbagai pameran, termasuk Amazon River Forest, Atlantic Coral Reef, Australia: Wild Extremes, Blacktip Reef, Discovery Dolphin, Jellies Invasion, Living Seashore, Maryland: Mountains to Sea, Atlantik Utara ke Pasifik, Shark Alley, Surviving Through Adaptation, dan Hutan Hujan Tropika Upland. Berikut adalah beberapa tempat yang wajib anda kunjungi setelah tiba di Baltimore!

Pendidikan

Akuarium Negara menawarkan banyak peluang untuk mendidik orang ramai, terutamanya kanak-kanak, mengenai lautan dan makhluk dunia yang hidup di dalamnya. Contohnya, mereka mempunyai meja yang memberi anda petunjuk dan anda mencari item tertentu tersebar di meja, semuanya dengan touch screen. Mereka kemudian memberi anda fakta tentang petunjuk.  Satu lagi pameran menunjukkan penonton itu cara menggunakan elektrik belut air tawar kerana ia berenang melepasi kaca akuarium. Mereka juga mempunyai aplikasi yang memberi anda maklumat tentang haiwan, pameran, tempat letak kereta, harga dan lain-lain.

Bagaimana pendapat anda? Menarik bukan Akuarium Nasional Baltimore. Tempat ini sangat sesuai jika anda ingin berkunjung bersama kanak-kanak kerana banyak perkara menarik yang boleh mereka lakukan.

Anda ingin melancong ke luar negara? Dan memerlukan travel agensi? Tidak perlu risau anda boleh membuat tempahan dengan kami Muslimtravelbug. Jika berminat boleh klik SINI.

 

Leave a Comment