skip to Main Content
5 Negara Yang Tidak Patut Anda Kunjungi

5 negara yang tidak patut anda kunjungi

Mungkin anda akan terkejut bila admin nyatakan negara-negara ini, tetapi semua fakta ini adalah benar dan admin akan masukan rujukan sumber yang sahih. Kesemua negara ini merupakan negara kuasa besar dan ada mempunyai senjata nuklear . Antara negaranya ialah:

5. Russia

Russia merupakan negara kuasa besar di dunia. Mereka juga merupakan negara terkuat dan mempunyai ekonomi yang terkukuh di dunia. Namun begitu, di sebalik kuasa besar negara Russia mereka juga terkenal dengan negara yang menindas negara-negara jiran seperti negara Ukraine. Russia juga menjadi negara terkuat di dunia disebabkan sikap mereka yang tamak dengan menakluki negara-negara lain dengan cara paksaan.

4. Amerika Syarikat (AS)

Kajian daripada globescan mendapati AS merupakan negara keempat yang paling dibenci di dunia. AS merupakan negara yang mempunyai kuasa besar di dunia menandingi Russia dan China. Di benci oleh negara lain kerana sering mencetuskan peperangan antara bangsa untuk kepetingan pihak-pihal tertentu kononnya membantu negara tersebut untuk membentuk negara demokrasi. Ada yang menyatakan AS membuat sedemikian untuk mengaut hasil sumber minyak dan bahan-bahan asli. Tambahan lagi sebelum ini Donald Trum pernah menyatakan hasrat untuk membina tembok antara AS dengan Mexico untuk menghalang golongan muslim memasuki AS dan isu ini telah menjadi kontroversi.

3. Korea Utara

Korea Utara merupakan negara memerintah bercorakan diktator iaitu pemimpin berkuasa mutlak. Malah negara ini terdahulunya di perintah oleh datuk dan ayah  Kim Jong-Un iaitu Kim Jong-il dan Kim Il-sung. Pemerintahan Kim Jong-Un bercorakan kekejaman dan seakan-akan ingin menandingi kekuasaan memiliki senjata nuklear. Mereka juga telah melanggar peraturan PBB iaitu memiliki senjata nuklear malah mereka juga turut melepaskan senjata nuklear berdekatan dengan negara jiran untuk menunjukan keangkuhannya. Malah Kim Jong-Un sanggup membunuh saudaranya sendiri untuk mendapatkan pangkat yang dimiliki sekarang.

2. Iran

Iran merupakan negara keempat yang dibenci di seluruh dunia. Iran merupakan negara Arab yang sering menimbulkan kontroversi yang melibatkan negara barat yang melindungi organisasi penganas yang menyebabkan kekacauan di seluruh dunia. Menurut sumber juga Iran merupakan negara yang melindungi puak-puak Syiah.

1. Israel

Untuk maklumat anda, pada asalnya penduduk Israel dijanjikan oleh pihak British penempatan penduduk Yahudi di mana pada waktu itu tidak memiliki negara sendiri. Dengan itu, negara Palestin di pilih kerana kononnya Palestin merupakan tempat asal orang Yahudi. Yang sering menjadi persoal mengapa orang British begitu perinhatin terdapat rakyat Yahudi?? Untuk pengetahuan anda semua pihak British memberi keistimewaan kepada rakyat Israel kerana rakyat Yahudi menyokong tindakan British pada perang dunia pertama dan kedua. Admin ada tunjukkan cara menaklukkan Isreal terhadap Palestin malah sekarang Israel masih lagi menyerang rakyat Palestin untuk mendapatkan kuasa penuh terhadap negara Palestin.

Mengikut undang-undang dunia tertubuhnya negara Israel adalah secara haram malah tidak mendapat sokongan majoriti di Pertubuhan Bangsa-Bangasa Bersatu (PBB) tetapi mendapat sokongan dari negara besar Amerika Syarikat.

Kejam bukan negara yang mengakibatkan peperangan sehingga membunuh orang-orang yang tidak berdosa. Jadi admin tidak begitu menggalakkan anda melancong ke sana tambah-tambah di Israel. Untuk pengetahuan semua di catatan Passport negara Malaysia ada menunjukkan “Passport ini boleh di gunakan kesemua negara kecuali Isreal”.

Jadi untuk mendapatkan tempat yang selamat untuk menjadi destinasi pelancongan anda boleh membuat tempahan dengan kami Muslimtravelbug. Jika berminat boleh hubungi kami di agensi kami.

Kredit dari : https://globescan.com/insight/?gsk=russia#results

https://www.bbc.com/news/world-europe-22624104

http://www.worldpress.org/Americas/2706.cfm

 

This Post Has 0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.