fbpx

5 tempat membolehkan anda bercuti secara solo

Muslimtravelbug July 5, 2018

Sememangnya, travel secara kumpulan sangat seronok kerana banyak benda yang anda boleh kongsi. Walau bagaimanapun, kadang-kadang anda memerlukan masa untuk diri sendiri, percutian solo adalah salah satu perkara yang boleh anda lakukan. Jadi admin ingin cadangkan beberapa tempat yang membolehkan anda bercuti secara solo.

1. Siem Reap, Kemboja

Kuil Angkor Wat kuno menarik ribuan pelancong setiap tahun, yang kebanyakannya adalah traveler solo terutama wanita. Jika anda mengembara ke Kuil Angkor Wat sahaja, ia akan memberi anda kebebasan untuk bersiar-siar selagi anda inginkan. Dan pada waktu petang anda dapat menerokai Bayon dan Prea Khan, kompleks yang berdekatan dengan suasana yang lebih tenang dan bebas pelancong. Di Bayon anda akan melihat kepala Buddha raksasa tersenyum. Seterusnya anda boleh melawat runtuhan di Ta Prohm, kuil yang dilindungi pokok yang juga merupakan lokasi filem Tomb Raider.

2. Zanzibar, Tanzania

Zanzibar adalah tempat yang benar-benar unik untuk dikunjungi. Sekiranya anda berada di Zanzibar, anda akan mencium aroma rempah yang tersendiri. Jangan lupa jika anda berada di sini, cari lorong-lorong sempit Batu Batu, tapak warisan dunia UNESCO yang dibina dengan batu. Zanzibar juga dikenali dengan pasir tulen dan air kristal.

3. Ibiza, Sepanyol

Anda boleh merancang perjalanan ke Ibiza pada bulan Ogos dan anda akan boleh merasai berada di  karnival terbaik di dunia. Anda akan menemui salah satu pantai yang paling ramai di Distrik Ibiza. Untuk perjalanan walaupun semua tempat termasuk lapangan terbang berdekatan dengan bas awam.

4. Paris, Perancis

Jika anda bercuti sahaja, jangan takut tersesat kerana Paris penuh dengan seni, kesusasteraan dan muzik yang menakjubkan dan salah satu daripada bandar paling romantis di dunia. Bandar ini juga mempunyai banyak hiburan, jadi anda sentiasa mempunyai pilihan untuk melepaskan tekanan.

5. Mykonos, Greece

Mykonos mempunyai kehidupan malam yang indah dengan banyak restoran dan kelab 24-jam di setiap pantai. Mykonos dan Ibiza sebenarnya mempunyai sedikit persaingan dan kedua-duanya sama-sama ialah sebagai tempat percutian terbaik di seluruh Eropah.

Kesemua negara ini selamat untuk anda travel secara solo. Jadi apa tunggu segara membuat pilihan ke destinasi-destinasi ini. Namun begitu, jika anda tidak yakin melancong secara solo boleh membuat tempahan dengan kami Muslimtravelbug. Jika berminat sila KLIK DISINI.

Leave a Comment