skip to Main Content
6 Lapangan Terbang Paling Canggih Di Dunia

6 lapangan terbang paling canggih di dunia

Lapangan terbang yang canggih penting untuk keselesaan penumpang dan pelancong. Apa yang menjadi perkara utama di lapangan terbang sudah tentulah di ruang lounge. Malah di ruang penunggu itu boleh menjadi salah satu aspek yang paling menyeronokkan dalam pengalaman terbang. Jadi admin nak perkenalkan enam lapangan terbang yang mempunyai lounge yang menyeronokkan dan anda boleh bersantai di situ. Antaranya ialah:

Pertama: Air France, Paris

Apa yang membuat Air France ini menarik adalah dalam aspek perkhidmatannya. Setelah anda tiba di lounge seorang kakitangan lapangan terbang ditugaskan kepada anda untuk menjaga anda semasa anda berada di sana. Malah turut disediakan restoran dan spa. Jika anda berasa lapar boleh beli sahaja makanan di sana terdapat beberapa buah restoran yang disediakan.

Begitu juga jika anda berasa penat dalam penerbangan ada spa yang memboleh anda merehatkan balik badan yang lemau. Admin ada letak gambar di atas kalau tidak percaya boleh lihat sendiri.

Kedua: Cathay Pacific, Hong Kong

Penumpang kelas pertama boleh memilih di antara dua ruang istirahat semasa perjalanan di Cathay Pacific, The Pier dan The Wing. The Pier baru-baru ini telah diubah suai dan mempunyai reka bentuk yang hangat dan menarik (bermakna kelihatan seperti rumah padahal hanya lounge lapangan terbang), sebuah restoran yang hebat, dengan makanan pilihan Asia dan Barat, dan terdapat juga bilik bersantai dengan pemandangan menakjubkan.

Ketiga: Emirates, Dubai

Lounge ini sangat besar “ia sebenarnya kelihatan seperti terminal yang sangat menarik. Berjalan di sekeliling ruang tamu dengan kelajuan yang pantas boleh mengambil masa kira-kira 20 minit. Terdapat juga kawasan tempat duduk dengan kafe yang dikhususkan ditambah pula dengan badroom dan spa yang amat selesa untuk mengunjung berehat di sana.

Keempat:  Lufthansa, Frankfurt

Penolong pengawal peribadi melalui pengawal keselamatan (mengambil masa kurang dari satu minit, katanya tentang satu perjalanan) dan membolehkan anda tahu bila penerbangan anda sudah bersedia untuk naik. Reka bentuk lounge adalah minimalis, dan bersama dengan banyak makanan dan minuman yang enak. Bilik mandi peribadi yang lengkap dengan kemudahan pancuran mandian yang mewah dan bilik tidur peribadi.

Kelima: Qantas, Sydney

Designer Mark Newson mencipta ruang lounge ini, mempunyai tempat duduk peribadi yang selesa dan reka bentuk yang terbuka dan lapang dengan pemandangan luar biasa. Penumpang boleh merasai nikmat massage di spa Payot. Selain itu, terdapat juga “perpustakaan” untuk bacaan yang tidak terganggu dan sangat selesa.

Keenam: Qatar, Doha

Dengan siling-silingnya yang tinggi dan kemasan rumit, ini adalah ruang yang menakjubkan. Ia jelas tidak ada perbelanjaan yang sangat berbaloi. Restoran di sana juga tidak kurang hebatnya, maah dari segi perkhidmatan juga menakjubkan. Selain itu, terdapat juga spa, jakuzi dan sauna, malah terdapat juga bilik privasi yang anda inginkan ketengan untuk berehat.

Bagi admin keselesaan pada bilik ruang menunggu penting apabila anda ingin berehat sementara untuk melanjutkan perjalanan seterusnya, kiranya anda tidak perlu book hotel untuk tinggal sementara. Bagaimana pula pendapat anda?? Oleh itu, untuk penerbangan yang selesa dan pelancongan yang menyeronokkan anda boleh membuat tempahan di Muslimtravelbug. Jika berminat boleh hubungi kami di -> klik di sini.

 

This Post Has 0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.