skip to Main Content
6 Pulau Berbahaya Yang Tidak Patut Anda Jejaki

6 pulau berbahaya yang tidak patut anda jejaki

Mungkin anda pernah berkunjung ke pulau ini tetapi tidak tahu tentang bahayanya pulau-pulau ini. Biasanya, info mengenai keburukan pulau ini hanya diketahui orang tempatan sahaja. Namun, admin bongkarkan kepada anda mengenai masalah berkaitan pulau-pulau ini.

1. Ilha De Quiema Grande (Brazil)

Terletak tersembunyi di satu tempat lembah pantai Brazil. Pulau ini juga diakui sebagai tempat berbahaya di dunia kerana pulau ini didiami oleh ular yang paling berbahaya di dunia iaitu  Sao Paulo. Ular ini panjang lebih kurang 43 hektar per segi. Dahulu, ada seorang penjaga diserang dan meninggal, semenjak kejadian tersebut pulau ini diarahkan tutup dan tidak membenarkan pengunjung melawati pulau ini.

2. Pulau Bigini (Marshal)

Walaupun nama pulau ini agak menarik tetapi ianya buka bererti anda boleh melawati pulau ini kerana pulau ini dijadikan tempat percubaan senjata nuklear. Dahulunya pulau ini pernah dijadikan tempat penempatan namun semenjak pihak yang gilakan kuasa menguasai pulau ini penduduk terpaksa perpindah kerana bimbang akan keselamatan nyawa.

3. Pulau Poneglia (Italia)

Pulau ini dahulunya dijadikan tempat tinggal orang sakit jiwa. Namun, setelah satu kejadian pelek yang berlaku pulau ini diarahkan tutup. Kejadian dimana orang sakit jiwa di situ terjun dari bangunan dan kesemua mereka ditemui mati sehingga mayatnya busuk. Namun begitu, ada yang mengatakan pulau ini dahulunya di diami oleh sepasang suami isteri yang memiliki kuasa para normal. Mereka telah membunuh 100, 000 orang dan membuat pulau ini menjadi pulau paling seram di dunia.

4. Pulau Surtsey (Islandia)

Pada tahun 1963, di perairan India sebuah gunung berapi meletus lalu pulau Surtsey terbentuk. Pulau ini juga dinamakan pulau raksasa api.  Pulau ini terbatas kerana ianya hanya boleh dikunjungi oleh para ilmuan.

 5. Pulau Okinoshima (Jepun)

Pulau ini sangat pelek kerana mempunyai aturan yang melarang perempuan menjejaki kaki disini. Pulau ini sangat kuat mengamalkan keagamaan Sintol. Malah, lelaki yang berkunjung di sana juga harus berwaspada kerana mereka tidak memakai pakaian di sini. Selain itu, mereka yang berkunjung ke sana juga tidak dibenarkan mengambil sebarang benda yang ada di pulau itu jika mereka melanggar mungkin akan di sumpah mendapat penyakit pelek.

 6. Pulau Farallon (Amerika Syarikat)

Dahulunya, pulau ini dijadikan tempat pembuangan sampah radio aktif, malah terdapat 470,000 sisa radio aktif yang dibuang di pulau ini. Selain itu, pulau ini juga terkenal dengan tempat tinggal ikan Yu putij yang ganas.

Mungkin anda pernah melawati pulau ini dan tidak tahu akan bahayanya pulau-pulau ini. Jadi, lepas ini anda tidak perlu ke pulau-pulau ini lagi tapi jangan risau Muslimtravelbug ada menyediakan pakej pulau yang lagi menarik dari pulau ini.

Untuk mendapatkan maklumat lanjut boleh hubungi agen kami.

This Post Has 0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.