skip to Main Content

6 pulau terbaik di dunia yang patut anda kunjungi

Siapa yang tidak suka bercuti? Malangnya, pada musim-musim tertentu, tarikan pelancong akan penuh  sesak. Makanya admin akan memperkenalkan beberapa jenis pulau yang menjadi tarikan di dunia ini. Walaupun agak mahal, anda boleh menikmati pengalaman bercuti yang sangat istimewa.

1. Kokomo, Fiji – Australia

Ini adalah salah satu penginapan terbaik di pulau  Fiji, Australia. Anda boleh ke sini dengan kapal terbang dari New Zealand, Hong Kong, Los Angeles, Singapura dan Jepun ke lapangan terbang antarabangsa Nadi. Anda akan terus dibawa ke Kokomo oleh kapal laut atau helikopter. Sepanjang hari, banyak perkara yang boleh memukau di sini. Bermula dari keindahan Terumbu Astrolabe Besar untuk pelbagai kemudahan kelas atas yang mereka tawarkan.

2. Nikoi Island, Bintan – Indonesia

Seperti dengan Joyo Resort, anda boleh pergi ke Nikoi Island melalui pelabuhan Bintan terlebih dahulu. Nikoi adalah sebuah pulau peribadi 15 hektar yang dikelilingi oleh pantai berpasir putih dan terumbu karang. Uniknya pulau ini adalah reka bentuk penginapan yang masih menggunakan kayu terapung dan alang-alang. Perbezaan dengan Joyo Resort, anda tidak boleh menyewa seluruh pulau di sini. Nikoi menawarkan banyak kemudahan, seperti kolam renang, belayar, snorkeling, spa, gym, dan sebagainya.

3. Little Peter Oasis, Belize – Amerika Tengah

Tempat ini adalah disyorkan untuk anda yang ingin berbulan madu romantis di Belize Island, Amerika Tengah. Anda boleh menyewa seluruh pulau dengan banglo, kolam renang, tukang masak peribadi, butler, dan banyak kemudahan lain. Pemandangan yang sangat menarik akan merosakkan anda. Tempat ini boleh ditempah untuk empat orang dengan tempoh minimum empat hari. Harga itu disekeliling sekitar  USD 71 juta semalaman.

4. Pulau Berdarra, Queensland – Australia

Terletak empat kilometer dari Queensland, Australia, anda boleh mencari pulau peribadi dari Berdarra. Berdarra hanya menerima maksimum 20 orang dengan kawasan pulau seluas 45 hektar. Di Berdarra, anda akan dijamu dengan makanan istimewa, pelbagai pilihan minuman) secara percuma, dan pemandangan laut yang hebat. Harga Villa di Berdarra berharga bermula dari US $ 1,390.

5. East Sister Rock Island, Florida – Amerika Syarikat

Ini adalah salah satu pulau peribadi impian yang terletak 1.6 kilometer dari Atlantic Beach, Marathon, Florida. Daya tarikan utamanya adalah rumah mewah gaya Bahama yang terdiri daripada sembilan belas pintu kaca gelongsor.  Nikmati kemudahan mewah di dalamnya, seperti kolam renang, dapur terbuka, pusat hiburan, snorkeling, selam skuba, dan banyak lagi. Nikmati percutian yang tenang dan selesa di sini dengan kos kira-kira $ 1,333 setiap malam.

6. Pulau Voavah, Baa Atoll – Maldives

Bercakap tentang sebuah pulau persendirian, tentu saja Maldives tidak boleh diabaikan. Salah satunya adalah Pulau Vaovah yang mempunyai tujuh vila dari campuran rotan, rosewood, dan mahoni. Jadi istimewa, UNESCO menjadikannya simpanan biosfera dunia. Oleh itu, tidak hairanlah ramai orang yang ingin snorkeling di sini. Setiap tetamu akan mendapat kemudahan spa, menyelam skuba, kapal layar persendirian, dan sebagainya. Anda perlu menghabiskan sebanyak £ 29.000 per malam.

Hebat tak kesemua pulau ini? Memang bertuah jika anda pernah menjejaki kaki ke semua pulau-pulau ini. Jadi pastikan anda tidak terlepas untuk menjelajahi kesemua pulau ini.

Anda memerlukan travel agensi? Tetapi tiada pilihan terbaik? Jika begitu segera membuat tempahan dengan kami Muslimtravelbug. Jika berminat sila klik DISINI.

This Post Has 0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.