skip to Main Content
7 Pantai Tersembunyi Yang Sangat Cantik Di Mexico

7 pantai tersembunyi yang sangat cantik di Mexico

Bekerja setiap hari tanpa rehat akan menyebabkan tekanan, jadi admin cadangkan anda pergi percuti bersama keluarga atau kawan-kawan di beberapa buah pulau di Mexico. Pantai yang admin perkenalkan kepada ini sangat terkenal di Maxico, malah sentiasa mendapat sambutan daripada pelancong luar.

1. Acapulco

    Acapulco adalah sebuah bandar yang terletak di teluk separuh bulat. Ia adalah pantai terbesar di Mexico dan bandar resort balneario. Acapulco adalah salah satu pusat peranginan pantai yang tertua dan paling popular dan terkenal kehidupan malamnya yang merupakan tarikan utama bagi pelancong. Kalau pelancong tidak minat berjemur mereka boleh melakukan aktiviti lain seperti menaiki bot, menunggang kuda, sukan akuatik dan lain-lain.

2. Cozumel

Anda ingin merasai  pasir yang hangat dan menyenangkan di bawah kaki? Anda boleh ke  pulau Caribbean Cozumel, Mexico ini. Pulau ini  adalah tempat menarik untuk semua jenis pelancong, termasuk mereka yang tertarik dengan sejarah dan budaya yang kaya. Cozumel adalah yang terbesar dan paling ramai penduduk di Caribbean Caribbean. Di pantai barat pulau ini adalah pantai pasir putih yang bersih dan air yang kebiru-biruan untuk menyelam dan snorkeling.

3. Riviera Maya

Pantai Riviera Maya sangat mengagumkan ini terletak di sepanjang pantai Caribbean Semenanjung Yucatan Mexico. Riviera dianggap sebagai salah satu pantai terbaik untuk menyelam dan snorkeling. Anda juga akan menemui pusat peranginan yang sangat berkualiti tinggi, retret spa yang indah untuk berehat, makan, hiburan malam dan membeli-belah. Riviera Maya dianggap sebagai salah satu pantai terbaik untuk selam skuba dan snorkeling. Sebaik sahaja anda tiba di destinasi anda, tidak ada batasan untuk semua perkara yang menyeronokkan yang boleh anda lakukan dengan keluarga anda.

4. Los Cabos

Apabila anda ingin pergi untuk percutian santai dengan suasana yang sempurna, masukkan Los Cabos pada senarai anda. Pantai ini dirujuk sebagai akhir bumi dan apabila anda tiba di pantai ini, anda akan mendapat rasa kedamaian dan kecantikan semula jadi. Berjalan-jalan di dalam cuaca yang luar biasa, terdapat beberapa tarikan seperti restoran mewah yang menyajikan makanan laut yang lazat, hotel mewah, spa eksklusif dan hotel dengan kemudahan berteknologi tinggi. Anak-anak kecil akan menikmati romantik di pantai dan bersantai di bawah matahari yang hangat.

5. Cancun

Cancun adalah destinasi popular Mexico untuk pelancong. Ia mempunyai jarak kira-kira 14 batu dari pantai. Anda akan menemui pantai sebelah utara dan pantai timur pantai gelombang yang menyeronokkan, terdapat rumah-rumah yang indah yang berdekatan dengan pantai. Malah terdapat juga resort-resort mewah dan penginapan mewah yang sesuai untuk keperluan keluarga anda. Beberapa pantai terbaik termasuk Playa Linda, dan Playa Langosta. Tetamu mempunyai kemudahan akses mudah ke pantai dan tempat letak kenderaan berdekatan.

6. Pantai Playa de Oro

Apabila anda merancang percutian, menjelajah pantai Puerto Vallarta adalah pilihan terbaik. Keseronokan perjalanan ke tempat seperti Puerto Vallarta adalah untuk mengambil bahagian dalam aktiviti seperti snorkeling, selam skuba, berenang, dan berjalan-jalan lama di pantai berpasir dengan orang tersayang. Para tetamu dijamin aktiviti-aktiviti rekreasi dan hari sukan air di hari di Pantai Playa de Oro. Terdapat jumlah pengembaraan, keseronokan dan kelonggaran yang tidak terhingga di atas pasir putih.

7. Los Muertos Beach

Pantai ini dianggap paling terkenal dan paling banyak dikunjungi daripada pantai-pantai lain. Ia terletak di sebelah selatan Malecon dan pulau Cuale River. Pantai ini adalah tempat yang sesuai untuk seluruh keluarga dan untuk pengantin baru semasa musim panas. Selepas berenang, anda boleh duduk di restoran yang baik untuk menikmati hidangan yang lazat dan menikmati matahari terbenam yang indah.

Mexico adalah tempat yang menyeronokkan di mana orang ramai boleh berehat dan cuaca menyenangkan sepanjang tahun. Sebelum anda menaiki pesawat untuk perjalanan anda, sangat di nasihatkan agar anda menyemak untuk memastikan ia bukan musim badai untuk mengelakkan kesulitan. Apa tunggu segera masukan negara Mexico sebagai tempat wajib pergi dalam travel log book anda.

Apa yang lebih menarik kami Muslimtravelbug juga menawarkan pakej yang menarik untuk anda berkunjung ke pantai-pantai yang cantik sama persis dengan pantai-pantai di atas. Untuk melihat pakej-pakej yang ditawarkan anda boleh melihat di pages kami Muslimtravelbug.com . Jika anda berminat boleh hubungi agen kami.

 

This Post Has 0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.