skip to Main Content

Jenis-jenis bantal yang sesuai untuk dibawa melancong

Bantal leher merupakan antara aspek yang terpenting semasa anda travel. Terutamanya jika menggunakan kapal terbang atau kereta api mengambil masa yang lama dalam perjalanan. Dengan menggunakan bantal mungkin anda akan sedikit selesa berbanding hanya beralaskan kerusi sedia ada. Berikut adalah 5 bantal tidur yang boleh menjadi teman perjalanan anda.

1. Duo NeckPillow

Bantal leher yang normal boleh membuat leher anda sakit, kerana digunakan satu sisi sahaja. Dengan bantal ini, leher anda akan terjaga untuk kekal tegak dalam keadaan relaksasi. Duo Travel Bantal dilengkapi dengan hoodie yang boleh dipasang atau dikeluarkan mengikut cita rasa anda. Jadi, anda tidak lagi perlu membawa topeng mata lagi. Bantal ini juga boleh digunakan untuk menyokong dagu, anda tahu. Bantal ini mempunyai beberapa kelebihan lain, iaitu beg untuk meletakkan telefon pintar. Bagi anda yang suka tidur semasa mendengar muzik, ianya sangat membantu.

2. Turtle Soft Pillow

Reka bentuknya sangat bergaya dan sesuai di bawa ke mana sahaja. Jika pakaian yang sesuai dengan warna bantal, anda akan kelihatan seperti memakai selendang. Seperti namanya, turtle (bantal penyu) Bantal Lembut, bantal ini diperbuat daripada bahan yang sangat lembut. Dari penerangan di laman turtle , bantal ini telah diuji secara saintifik dapat membantu kualiti tidur ketika melakukan perjalanan. Leher anda akan disokong dengan baik supaya anda tidak cepat letih. Bagaimana cara menggunakan dan memastikan ia praktikal, hanya bungkus lehernya dan selaraskan kedudukan anda. Apabila turun kenderaan, bantal ini masih boleh dipakai kerana ia kelihatan seperti selendang.

3. Total Pillow

Sebaik sahaja anda melihatnya, anda mesti segera jatuh cinta kerana bentuk yang comel. Ternyata bentuk bunga pada bantal ini bukan sekadar untuk estetika, tetapi fungsi untuk keselesaan. Bantal sangat fleksibel dan boleh dilipat pada kehendak, menyesuaikan keperluan anda. Boleh dilipat menjadi dua untuk bantal leher biasa, digunakan kembali sokongan apabila duduk, atau diletakkan di tepi kerusi untuk belakang leher.

4. Face Cradle

Mungkin bantal satu ini sesuai untuk anda, kerana ia boleh digunakan dalam pelbagai cara. Selain digunakan seperti bantal leher secara umum, anda juga boleh melampirkan tali di belakang kerusi untuk berfungsi seperti kusyen. Di samping fungsi yang pelbagai, bantal ini dijamin dengan selesa kerana permukaan licin dan bahan bantal lembut.

5. Woollip Travel Pillow

Bantal ini mudah dikembangkan dengan hanya 2-3 puffs, kerana lubang untuk meniup dibuat lebih besar.Bentuknya seperti buoy rompi dan mempunyai 3 lubang. Antaranya untuk tangan di sebelah kanan dan kiri, serta lubang muka di bahagian atas. Walaupun saiznya berkembang agak besar, tetapi saiz kantung selepas dilipat hanya sekitar 18 sentimeter.

Anda boleh menggunakan kesemua bantal ini untuk keselesaan perjalanan anda supaya tidak akan letih, walaupun perjalanan panjang.

Jika anda berminat untuk ke luar negara dan tidak tahu agensi pelancongan yang sesuai!! Jangan risau kami Muslimtravelbug ada menyediakan pakej menarik kepada anda. Jika berminat sila KLIK DISINI.

This Post Has 0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.