fbpx

Kenapa Korea Selatan menjadi pusat pelancongan utama bagi kaki melancong??

Muslimtravelbug June 5, 2018

Setiap tahun hampir enam juta pelancong yang akan mengunjungi Korea Selatan, dengan itu Korea Selatan merupakan salah satu negara yang paling banyak dikunjungi di dunia.  Apa yang menyebabkan negara Korea yang menjadi tarikan kepada pelancong? Berikut adalah sebab-sebab yang menjelaskan mengapa perjalanan ke Korea adalah pengalaman yang menyeronokkan dan tidak dapat dilupakan.

Jeju  Island – Pulau Jeju adalah pulau terbesar di Korea dan dikenali sebagai tempat misteri atau fantasi. Apa yang menyebabkan pulau ini menarik anda dapat melihat keindahan alam semula jadi  seperti air terjunnya air biru, pasir putih, dan pelbagai lagi tarikan semula jadi yang lain. Ia juga sesuai untuk bulan madu, bercuti, dan kembara.

Iklim – Iklim di Korea adalah sederhana, yang terbahagi kepada empat musim yang berbeza. Musim-musim yang paling ramai pelancong di negara ini adalah musim bunga (April dan Mei) apabila bunga mekar serta musim luruh (dari bulan September hingga November) apabila langit adalah cerah dan cerah dan cuaca hangat. Bulan musim sejuk di Korea, yang bermula pada bulan Disember hingga Februari, sesuai untuk bermain ski.

Perayaan dan Acara Khas – Korea mempunyai budaya yang kaya dan sejarah malah anda boleh menjadi sebahagian daripada meraikan mereka dengan menyertai pelbagai pesta keagamaan dan acara istimewa seperti ulang tahun Buddha.

Melawati sekeliling – Adakah anda seorang pencinta alam? Kemudian ambil kesempatan untuk melakukan lawatan mengelilingi Korea. Di antara jadual perjalanan yang paling terkenal adalah the flower villages, birdwatching, mountain trips, dan cherry blossom.

Seoul – Ibu kota Korea, yang pada dasarnya merupakan daerah komersial yang meriah, merupakan destinasi pelancongan utama di negara ini. Antara tempat penting yang harus dilawati di Seoul ialah kediaman diraja, yang merupakan tapak Warisan Dunia UNESCO.

Busan ​​- Bagi pesara pantai, Busan ​​hanyalah syurga. Ia terkenal sebagai resort bandar pantai, dengan banyak pantai yang indah untuk dipilih. Sebagai contoh, pantai Song Jung adalah tempat berenang yang damai dengan air biru yang jernih.

Kesimpulannya, negara Korea sememangnya memenuhi kesemua aspek yang diinginkan para pelancong yang suka menerokai dan untuk mencari pengalaman baru seperti budaya, seni bina, dan lain-lain. Korea memang destinasi yang sesuai untuk anda yang inginkan ketengan daripada kesibukan kota.

Oleh itu, kami Muslimtravelbug ada menyediakan pakej menarik kepada anda yang ingin ke Korea Selatan. Jika anda berminat untuk ke Korea boleh hubungi kami di → pakej menarik ke Korea.

Leave a Comment