fbpx

Nikmati keindahan Pantai AMALFI Itali

Muslimtravelbug July 5, 2018

Sebelum ini admin ada tulis mengenai pulau Santorini di Itali, namun kali ini admin menceritakan mengenai pantai Amalfi. Pantai Amalfi juga merupakan salah satu tarikan pelancong di selain pulau Santorini, Alaska dan Iceland. Pantai Amalfi adalah destinasi pelancongan paling popular di rantau Itali, di mana bandar ini mempunyai keindahan yang benar-benar menakjubkan. Sebuah pantai di Itali dipanggil Pantai Amalfi, sebuah tempat yang berubah menjadi kampung halaman Wonder Woman. Malah lokasi ini sering menjadi destinasi pelancongan untuk pelancong. Oleh itu, antara keistimewaan pantai Amalfi ialah:

Pemandangan Pelabuhan dan Matahari Terbenam

Pesisiran pantai Amalfi memiliki sederet pelabuhan. Oleh itu untuk pergi ke bandar Amalfi anda boleh menaiki bot. Tetapi yang paling menakjubkan adalah panorama pelabuhan ketika matahari terbit dan terbenam, ditambah kapal-kapal yang telah meletakkan sauh.

Rumah Pastel Di Sepanjang pantai Amalfi

Perumahan yang ada di Pesisir Amalfi ini menggunakan warna pastel yang membuatnya berwarna-warni namun tetap terlihat lembut.

Perairan biru sejernih kaca

Perairannya berwarna biru sejernih kaca. Terdapat teluk dan dikelilingi oleh bukit batu yang didominasi warna hijau dari tanaman liar. Pantai-pantai berpasir putih dan dilengkapi dengan kerusi beserta payung yang disusun dengan rapi.

Melihat keindahan Patung Romawi

Salah satunya adalah Villa Cimbrone dengan pemandangan Salerno Bay. Beberapa patung dengan watak Romawi Kuno juga masih tersebar di sekitar tempat ini. Sudah tentu keindahan juga tidak terlalu berbeza.

Sekiranya anda berpeluang melawat Itali, luangkan masa untuk melawat salah satu Tapak Warisan Dunia ini. Rugi jika anda melepaskan peluang untuk menyaksikan sendiri keindahan pantai Amalfi.

Jadi apa tunggu lagi, mari menempah tiket dan percayai percutian anda bersama kami di Muslimtravelbug ke Itali pasti menyeronokkan. Jika berminat boleh hubungi kami di KLIK DISINI.

Leave a Comment