skip to Main Content

Harga Seorang Bermula

RM4480

Lengkap Penerbangan

Khidmat Pelanggan

Tetapkan temujanji bersama kami melalui Chat dan dapatkan info lanjut berkenaan percutian ini sekarang.

9 Hari 7 Malam

Malindo Airlines

3 Bintang

15 Seat

Tarikh Pelepasan

14-22 Sept 2020
22-30 Sept 2020
14-22 Oct 2020
23-31 Oct 2020
13-21 Nov 2020
22-30 Nov 2020
3-11 Dec 2020
8-16 Dec 2020
15-23 Dec 2020
22-30 Dec 2020

Aturcara Program

DAY 01: ARRIVE DELHI (MDK)

Setiba di Lapangan Terbang Indra Ghandi, bertemu dan dijemput oleh pemandu pelancong dan terus ke hotel bermalam di Delhi

DAY 02: DELHI-SRINAGAR (SP/MT/MM)

Setelah sarapan pagi, daftar keluar hotel dan ke lapangan terbang domestik untuk penerbangan ke Srinagar. Setiba di SriNagar, bertemu dan dijemput oleh pemandu pelancong dan terus ke rumah bot (Deluxe Houseboat) di tasek dal. Setelah berehat dan sarapan, lawatan diteruskan ke Mughal Gardens melawat Nishat Bagh (Abode of pleasure). Nishat Bagh telah dibina oleh Jehangir iaitu ipar kepada Asif Khan pada tahun 1632, dan Shalimar Bagh (Abode of Love) dibina oleh Jehangir untuk isterinya permaisuri Noor Jehan. Kesemua taman ini terletak bersebelahan Tasik Dal yang dibelakangnya Gunung Zabarwan. Lawatan diteruskan ke kilang tenunan permaidani sebelum makan malam dan kembali semula ke Houseboat untuk bermalam diatas Tasik Dal.

DAY 03: SRINAGAR -SONAMARG-SRINAGAR (SP/MT/MM)

Setelah sarapan lawatan diteruskan ke Sonamarg (Golden Meadow), mengambil masa 2jam30minit sepanjang 83 km. Sonamarg terletak di lembah Sindh, pelbagai bunga disekitarnya dan di kelilingi gunung-gunung. Sonamarg juga terkenal sebagai salah satu ‘base camp’ bagi pendaki gunung Himalayan Lakes. Anda berpeluang merasai pengalaman menunggang kuda menuju ke Thajwas Glaciers dan  Sledge riding  di atas salji. Kembali semula ke Houseboat untuk makan malam dan berehat dan bermalam di atas Deluxe Houseboats.

DAY 04: SRINAGAR-GULMARG-SRINAGAR (SP/MT/MM)

Selepas sarapan, lawatan diteruskan ke Gulmard (Meadow of Flower), ketinggian gunung Gulmarg adalah setinggi 2730meter bawah paras laut dan salah satu tempat bermain ski dan golf tertinggi di dunia yang mempunyai 18 lubang. Juga boleh melihat pemandangan Nanga Parbhat sekiranya cuaca mengizinkan. Laluan sepanjang Tangmarg ke Gulmarg sangat menarik, juga terdapat laluan singkat ke Khilangmarg. Makan tengah hari di Gulmarg sebelum pulang ke Srinagar. Aktiviti bebas. Makan malam dan bermalam di Deluxe Houseboat.

DAY 05: SRINAGAR-DELHI-JAIPUR (SP/MT/MM)

Selepas sarapan pagi, lawatan sekitar Tasik Dal dengan menaiki “Shikara” bot kecil. Lawatan diteruskan ke Floating Market dan Sayuran.  Selepas sarapan, menuju ke lapangan terbang untuk penerbangan ke Delhi. Setiba di Delhi, lawatan diteruskan ke Jaipur (Pink City). Setiba di Jaipur makan malam dan daftar masuk hotel dan bermalam.

DAY 06: JAIPUR- AGRA (SP/MT/MM)

Selepas sarapan pagi, lawatan diteruskan ke Hawa Mahal dan Amber Fort, Hawa Mahal pertama yang dibangun dari batu pasir merah dan merah muda berbentuk Mahkota Krisna, dewa Hindu. Bangunan ini juga dirancang seperti benteng sarang lebah dengan ratusan jendela kecil  dengan ketinggian lima puluh meter. Amber Fort telah didirikan pada 1592 silam, bangunan dibuat menghadap ke Danau Maota yang indah. Mahakarya dari arsitektur Rajputana ini memiliki perpaduan unsur Hindu dan Mughal yang sangat mempesona. Lawatan diteruskan ke City Palace dan Janther Manther. Setelah makan tengah hari lawatan ke Arga melalui Fatehpur Sikri. Tiba di Agra daftar masuk hotel dan makan malam sebelum kembali ke hotel berehat dan bermalam.

DAY 07: AGRA-DELHI (SP/MT/MM)

Sarapan pagi, lawatan diteruskan ke Taj Mahal, ia merupakan salah satu daripada 7 keajaiban dunia yang diakui secara resmi oleh UNESCO. Taj Mahal telah dibina pada zaman Shah Jahan pada tahun 1631, pembinaanya adalah sebagai memperingati kematian isterinya Mumtaz Mahal. Lawatan ke Agra Fort, Istana Agra dibangun diatas sisa sisa sebuah situs kuno yang dikenal sebagai Badalgarh. Dahulunya situs ini adalah istana seorang Sultan Delhi bernama Sikandar Lodi(1488–1517). Setelah makan tengah hari lawatan di teruskan ke Delhi. Setiba di Delhi daftar masuk hotel dan makan malam di restroran tempatan sebelum kembali semula ke hotel untuk bermalam.

DAY 08: DELHI-KUALA LUMPUR (SP/MT)

Setelah sarapan, lawatan sekitar bandar New Delhi. Lawatan termasuk ke Indian Gate dan melalui Red Fort, President House, Parliament house, Embassy dan Qutab Minar sebelum penghantaran ke Lapangan terbang untuk penerbangan pulang ke Malaysia

DAY 09: KUALA LUMPUR (MDK)

Tiba di Malaysia dengan membawa cenderamata dan memori indah.

Senarai Harga

Dewasa Kanak-kanak berkatil Kanak-kanak Tidak berkatil Bayi
Harga RM4680 RM4440 RM3840 RM500
Harga 15 Terawal RM4480 RM4240 RM3640 RM500

Nota Lanjut

  • Deposit bayaran adalah sebanyak RM500 seorang. 
  • Harga 15 peserta terawal berdasarkan konsep siapa cepat dia dapat.
  • Bayaran akhir perlu dibuat 45 hari sebelum tarikh berlepas.
  • Pakej ini adalah pakej lengkap tanpa bayaran tersembunyi.

Pakej Termasuk

Tiket penerbangan pergi-balik kelas ekonomi termasuk bagasi 20kg seorang dan 7kg untuk bagasi kabin
Penginapan di hotel lokal 3 bintang beserta sarapan pagi antarabangsa.
Pengangkutan bas persiaran berhawa dingin yang selesa
Pemandu pelancong/Tip untuk pemandu (English/Bahasa)
Tip kepada pemandu pelancong dan pemandu bas persiaran
Tiket masuk seperti yang dinyatakan dalam aturcara.
Makanan halal atau mesra muslim seperti yang dinyatakan dalam pakej
Termasuk Pengurusan VISA

Pakej Tidak Termasuk

Perbelanjaan peribadi seperti makan, minum yang tidak dinyatakan dalam aturcara, saguhati, dobi dan lain-lain.
Insurans Pelancong
Urusan visa untuk peserta bukan warga Malaysia.

Perlukan pakej ground sahaja?

Apa itu pakej ground? Pakej ground bermaksud pakej tanpa penerbangan. Anda akan menguruskan tiket penerbangan anda sendiri dan kami akan sediakan pengurusan tour di destinasi anda daripada A-Z.

Muat Turun Jadual Lengkap

Muat turun jadual dalam bentuk pdf ataupun cetak terus info jadual lengkap daripada laman web ini.

Kelebihan Pakej Ini

 Lawatan Marble Mountains
 Lawatan UNESCO – My Son Holyland
 Lawatan Fantasy Park
 Pengurusan makanan halal & qiblat

Berhubung Dengan Kami

Hubungi kami pada waktu pejabat di
03 95441442 (Isnin Jumaat 9.00am-5.30pm) ataupun diluar waktu pejabat, anda boleh berhubung atau whatsapp dengan tour consultant kami

Fendi 0168115770

Aishah 0162028227

Hani 0163625434

Khalis 0107625770

Berminat untuk Tempahan?

Anda hanya perlu isikan borang ini dan kami akan emailkan anda butiran lanjut perjalanan, jumlah bayaran penuh untuk kumpulan anda serta info pakej lengkap.

    Pertanyaan/SurveyBerminat Tempahan