skip to Main Content

Harga Seorang Bermula

RM6590

Lengkap Penerbangan

Khidmat Pelanggan

Tetapkan temujanji bersama kami melalui Chat dan dapatkan info lanjut berkenaan percutian ini sekarang.

10 Hari 7 Malam

Turkish Airlines

Hotel 4-5 Bintang

30 Seat

Tarikh Pelepasan

21-30 Oct 2020
23 Nov – 2 Dec 2020
4-14 Dec 2020
9-18 Dec 2020

Aturcara Program

HARI 1: KUALA LUMPUR INTERNATIONAL AIRPORT – ISTANBUL (TRANSIT) (MDK)

Perlepasan dari Lapangan Terbang Kuala lumpur transit di Istanbul sebelum meneruskan penerbangan ke Sofia.

HARI 2: ISTANBUL – ARRIVE SOFIA

Setiba di Sofia, lawatan sekitar bandar yang merangkumi –Gereja Alexander Nevski, Holy Synod, National Theatre dan Masjid Banya Bashi. Makan malam dan daftar masuk hotel dan bermalam di Sofia.

HARI 3:  SOFIA – SKOPJE (SP/MT/MM)

Sarapan pagi di hotel dan daftar keluar, dan meneruskan lawatan ke Skopje, ibu negeri bagi Macedonia. Lawatan yang di kunjungi sewaktu di Skopje adalah Masjid Yahya Pasha, Clock Tower, Turkish Bazaar, Masjid Isa Bey, Masjid Mustafa Pasha, Masjid Murat Pasha, Kapan Han, Sulu Han, Daut Pasha Hamam dan Stone Bridge. Daftar masuk hotel dan makan malam sebelum bermalam di Skoje.

HARI 4:  SKOPJE – OHRID (SP/MT/MM)

Sarapan pagi di hotel dan daftar keluar, lawatan pertama adalah Tetovo, Colorful Mosque dan Arabati Baba Tekke. Setiba di Ohrid lawatan sekitar bandar Ohrid yang merangkumi St.Pantelejmon Chruch, Sofia Church, Ancient Theater, Samuil Fortress, Imaret, Halaveti Hayati Tekke, Plane Tree Square. Daftar masuk hotel dan makan malam sebelum bermalam di Ohrid.

HARI 5: OHRID – TIRANA – SHKODER (SP/MT/MM)

Sarapan pagi dan daftar keluar hotel. Lawatan bermula di Tirana National Historical Muzium. Muzium terbesar yang mana menyimpan pelbagai harta arkeologi negara. Lawatan diteruskan ke Masjid Et’hem Bey, ya itu banggunan tertua di Bandar Tirana. Lawatan diteruskan ke tabake Bridge, jambatan kaki yang diambil nama dari penjual daging yang beroperasi dikawasan itu semasa era pemerintahan kerajaan Uthmaniyyah di Albania. Meneruskan lawatan ke Shkoder untuk daftar masuk hotel dan makan malam sebelum bermalam di Shkoder.

HARI 6: SHKODER – BUDVA – KOTOR – TREBINJE (SP/MT/MM)

Sarapan pagi di hotel dan daftar keluar. Lawatan dieruskan ke Budva. Lawatan sekitar bandar yang merangkumi bandar baru dan rumah lama (The old town and old houses). Setiba di Kotor, lawatan sekitar bandar Kotor yang merangkumi Shame wall, Orthodox Square, Major Building, tourism school, Weapon Square. Meneruskan lawatan ke Trebinje, daftar masuk hotel dan makan malam sebelum kembali ke hotel untuk bermalam di Trebinje.

HARI 7: TREBINJE – DUBROVNIK – KRAVICE – MOSTAR (SP/MT/MM)

Sarapan pagi di hotel dan daftar keluar. Setiba di Dubrovnik (Croatia) lawatan di sekitar bandar termasuk ke salah satu tempat tarikan utama ya itu Old Town Dubrovnik, City Walls. Dubrovnik juga dikenali sebagai Mutiara Adriatik adalah kerana simbol ikonik bandar ini adalah keindahan dan kecantikkan batu putih yang boleh dilihat dimana-mana. Lawatan diteruskan ke the Onofrio Fountain, Habor dan Rector’s Palace, Rector’s Palace dibina sejak abad ke-14 dan istana ini berfungsi sebagai pusat pemerintahan Rektor Republik Ragusa antara abad ke-14 hingga 1808 dan binaan dengan gaya Gothik. LAwatan diteruskan ke Kravice waterfall dan terus ke Mostar, daftar masuk hotel dan makan malam sebelum kembali ke hotel untuk bermalam di Mostar.

HARI 8: MOSTAR – SARAJEVO (SP/MT/MM)

Sarapan pagi dan daftar keluar hotel. Lawatan bermula di salah satu ikon Mostar, Stari Most (Old Bridge). Jambatan itu dibina oleh Uthmaniyyah pada abad 16 dan merupakan contoh seni bina Islam yang baik dan kejuruteraan yang baik. Ia melintasi sungai Neretva yang indah biru, dan terletak di tengah-tengah Old Town bersejarah Mostar. Lawatan diteruskan ke Masjid Koskin-Mehmed Pasha’s. Meneruskan perjalanan ke Sarajevo dan lawatan sekitar bandar yang merangkumi Gazi Husrev Begova Mosque, Catholic Cathedral, Sebal, Husrev Beg Bazaar, Fire of Freedom, Tower Clock, Medresa, Bascarsija Mosque, Latin Bridge, Fatih Mosque. Daftar masuk hotel dan makan malam sebelum kembalik semula ke hotel untuk bermalam di Sarajevo.

HARI 9: SARAJEVO – ISTANBUL (TRANSIT) (SP/MDK)

Sarapan pagi dan daftar keluar, aktivit bebas sebelum penghantaran ke lapangan terbang untuk penerbangan pulang ke Malaysia .

HARI 10: KUALA LUMPUR INTERNATIONAL AIRPORT

Tiba di Malaysia dengan membawa buah tangan dan memori indah semasa lawatan.

Senarai Harga

Dewasa Kanak-kanak Berkatil Kanak-kanak Tidak Berkatil Bayi
Harga RM6790 RM6790 RM6320 RM1000
Harga 15 Terawal RM6590 RM6590 RM6120 RM1000

Nota Lanjut

  • Deposit bayaran adalah sebanyak RM1000 seorang. 
  • Harga 15 peserta terawal berdasarkan konsep siapa cepat dia dapat.
  • Bayaran akhir perlu dibuat 45 hari sebelum tarikh berlepas.
  • Pakej ini adalah pakej lengkap tanpa bayaran tersembunyi.

Pakej Termasuk

Return flight ticket and airport tax by Turkish Airlines
Accommodation at 4 Star Hotel
Return airport transfer
Private transport (Comfortable bus with Air-Cond)
Tour guide and guide/driver tips
Entrance fees as per itinerary
Halal meals as per itinerary
Mineral water for per person per day

Pakej Tidak Termasuk

Travel insurance
Expenditure of a personal nature such as drinks, souvenirs, telephone calls, laundry, etc
Visa arrangement for non-Malaysian

Perlukan pakej ground sahaja?

Apa itu pakej ground? Pakej ground bermaksud pakej tanpa penerbangan. Anda akan menguruskan tiket penerbangan anda sendiri dan kami akan sediakan pengurusan tour di destinasi anda daripada A-Z.

Muat Turun Jadual Lengkap

Muat turun jadual dalam bentuk pdf ataupun cetak terus info jadual lengkap daripada laman web ini.

Kelebihan Pakej Ini

 Hotel 4-5 Bintang Selesa Sahaja
 Makanan Balkans halal sebenar
 Merentasi 5 negara (jadual khas tanpa tergesa-gesa)
 Lawatan Ohrid Lake Cruise [Optional]
 Solat di masjid 5 negara
 Harga termasuk tippings
 Tiada Compulsary Shop

Berhubung Dengan Kami

Hubungi kami pada waktu pejabat di
03 95441442 (Isnin-Jumaat 9.00am-5.30pm) ataupun diluar waktu pejabat, anda boleh berhubung atau whatsapp dengan tour consultant kami

Fendi 0168115770

Aishah 0162028227

Hani 0163625434

Khalis 0107625770

Berminat untuk Tempahan?

Anda hanya perlu isikan borang ini dan kami akan emailkan anda butiran lanjut perjalanan, jumlah bayaran penuh untuk kumpulan anda serta info pakej lengkap.

    Pertanyaan/SurveyBerminat Tempahan