fbpx skip to Main Content

Harga Seorang Bermula

RM7190

Lengkap Penerbangan

Khidmat Pelanggan

Tetapkan temujanji bersama kami melalui Chat dan dapatkan info lanjut berkenaan percutian ini sekarang.

11 Hari 9 Malam

Qatar Airlines

Hotel 4-5 Bintang

20 Seat

Tarikh Pelepasan

17-27 Sept 2022
24 Sept-4 Oct 2022
7-17 Oct 2022
14-24 Oct 2022
21-31 Oct 2022

Aturcara Program

HARI 1 : KUALA LUMPUR –  ZAGREB (MM)

Berkumpul di KLIA untuk penerbangan malam ke Zagreb melalui Istanbul.  Tiba di Zagreb Airport, disambut oleh pemandu pelancong dan meneruskan lawatan sekitar bandar Zagreb: Dolac Bazaar (farmers market), St. Mark Church, Lostrscak Tower, Ban Josip Jelacic Square dan Upper Town. Seterusnya, peserta akan melawat Zagreb Mosque dan Islamic Center. Makan malam dan bermalam di Zagreb.

Accommodation di Zagreb : 4* Hotel

HARI 2: ZAGREB – PLIVA WATERFALL – SARAJEVO (SP/MT/MM)

Sarapan pagi di hotel, peserta akan teruskan perjalanan ke Sarajevo. Dalam perjalanan, peserta akan berhenti untuk melawat Pliva Waterfall. Pliva Waterfall terletak bersebelahan dengan bandar Jajce, ditengah-tengah Bosnia dan Hercegovina, dimana River Pliva bertemu River Vrbas. Makan malam dan bermalam di Sarajevo.

Accommodation di Sarajevo: 4* Hotel

 HARI 3: SARAJEVO – MOSTAR – DUBROVNIK – TREBINJE (SP/MT/MM)

Sarapan pagi, daftar keluar hotel dan teruskan lawatan ke Mostar. Selepas melawat Mostar, peserta akan diberikan masa untuk solat dan membeli-belah di Old Mostar Bazaars. Selepas makan tengah hari, teruskan perjalanan ke Dubrovnik. Semasa perjalanan, peserta akan melawat Kravica Waterfall. Tiba di Dubrovnik, peserta akan melawat Dubrovnik’s old town (tapak warisan dunia UNESCO). Ketika lawatan, peserta akan melihat tembok bandar purba Dubrovnik. Seterusnya, peserta akan mempunyai masa lapang di main street. Bertolak ke Trebinje, makan malam dan bermalam.

Accommodation di Trebinje: 4* Hotel

HARI 4: TREBINJE – KOTOR – BUDVA – BAR – SHKODER (SP/MT/MM)

Sarapan pagi dan daftar keluar dan menuju ke Montenegro. Melawat Kotor dan bandar lama. Makan tengah hari di restoran tempatan dan meluangkan masa lapang untuk membeli-belah di leather center. Teruskan lawatan ke Budva. Dalam perjalanan, peserta akan berhenti untuk bergambar di Saint Stefan Island. Teruskan perjalanan ke Bar (bandar pesisiran pantai dan pelabuhan di selatan Montenegro). Peserta akan melawat Bar Islamic center untuk solat. Selepas itu bertolak ke Shkoder. Makan malam dan bermalam.

Accommodation di Shkoder: 4* Hotel

HARI 5: SHKODER – TIRANA – OHRID (SP/MT/MM)

Sarapan pagi, daftar keluar hotel dan menuju ke Tirana. Tirana ialah ibu kota dan bandar terbesar Albania. Seterusnya melawat Skanderbeg Square. Makan tengah hari di restoran tempatan dan teruskan ke Ohrid yang terkenal dengan Lake Ohrid dan ia adalah sebuah bandar di bawah Warisan Dunia UNESCO. Apabila tiba, peserta akan bersiar-siar dan membeli-belah di Pearl Shop pada waktu lapang. Bertolak ke hotel untuk makan malam dan bermalam.

Lawatan pilihan: Ohrid Boat tour (30 euro seorang). Ia akan mengambil masa 2 jam dan peserta akan menikmati pemandangan di Ohrid.

Accommodation di Ohrid: 4* Hotel

 HARI 6: OHRID – SKOPJE (SP/MT/MM)

Sarapan pagi, daftar keluar hotel dan teruskan lawatan ke Skopje. Sebelum tiba di Skopje, peserta akan mempunyai lawatan pilihan ke Sveti Naum. Selepas Sveti Naum, teruskan perjalanan ke Skopje. Makan tengah hari di restoran tempatan. Selepas tiba di ibu kota dan bandar terbesar di N.Macedonia, peserta akan melawat Turkish Bazaar dan Skopje Fortress. Seterusnya, makan malam dan bermalam.

 Lawatan pilihan: Sveti Naum Pletna boat tour (20 euro seorang)

Accommodation di Skopje: 4* Hotel

 HARI 7: SKOPJE – PRIZREN – PRISHTINA – SKOPJE (SP/MT/MM)

Sarapan pagi dan melawat Kosovo. Sebelum tiba di Kosovo, peserta akan melawat Matka Canyon. Matka Canyon terletak di barat Skopje. Selepas melawat Matka, teruskan perjalanan ke Kosova, perhentian pertama akan berada di Prizren. Prizren ialah bandar kedua besar di Kosova. Peserta akan berjalan di Cliton Street dan melihat Sina Pasha Mosque, Prizren Watch Tower, Stone Bridge, Turkish Btah, Arasta Mosque, Etnografic Museum building. Selepas makan tengah hari, bertolak ke Prishtina (ibu kota Kosova). Peserta akan melawat Fatih Mosque. Kembali ke Skopje untuk makan malam dan bermalam.

Accommodation di Skopje: 4* Hotel

 HARI 8: SKOPJE – THESSALONIKI (SP/MT/MM)

Sarapan pagi, daftar keluar dan menuju ke Thessaloniki. Selepas tiba di Thessaloniki, peserta akan memulakan lawatan ke bandar. Peserta akan melihat white tower, Aristoteles square, The Greek Agora dan Roma Forum, Rotinda dan Arch of Galerius. Pada masa lapang, peserta akan pergi ke pantai Thessaloniki untuk bergambar, solat dan mebeli cenderehati. Selepas itu, daftar masuk hotel, makan malam dan bermalam.

 Accommodation di Thessaloniki: 4* Hotel

HARI 9: THESSALONIKI – KAVALA – ISTANBUL (SP/MT/MM)

Sarapan pagi, daftar keluar dan meneruskan lawatan sekitar Kavala. Lawatan ke Kavala bermula dengan melawat bandar lama Kavala (Panagia). Seterusnya, peserta akan melawat Kavala Castle diamana ianya dibina pada sekitar abad ke-15. Selepas itu, peserta akan melawat Imaret, dan monumen seni bina Mehmet Ali Pasha dari Ottomans. Seterusnya peserta akan mempunyai masa untuk melawat ke persisiran pantai Kavala untuk bergambar, solat dan membeli cenderahati. Makan tengah hari di restoran tempatan dan teruskan perjalanan ke Istanbul.

Accommodation di Istanbul: 4* Hotel

HARI 10: BERLEPAS DARI ISTANBUL (SP/MT)

Sarapan pagi, dan akan memulakan lawatan ke bandar. Istanbul ialah bandar terbesar di Turki. Ia menjadi ibu kota Roman, Byzantine dan Ottoman Empires. Peserta akan berjalan dari bandar lama. Di Sultanahamet Square, peserta akan melihat Hipodrome, German Fountain, Blue Mosque, Hagia Sophia, Topkapi Palace dan Basilica Cistern. Selepas makan tengah hari, peserta akan mempunyai masa lapang untuk melawat Turkish Lokm dan Grand Bazaar. Bertolak menuju ke airport untuk penerbangan pulang ke Kuala Lumpur.

HARI 11 : KETIBAAN DI MALAYSIA (MDK)

Selamat tiba di Lapangan Terbang Kuala Lumpur (KLIA).

Senarai Harga

DewasaSingle SuppKanak-kanak BerkatilKanak-kanak Tidak BerkatilBayi
HargaRM7490RM8289RM6890RM6540RM1000
Harga 15 TerawalRM7190RM7989RM6590RM6240RM1000

Nota Lanjut

  • Deposit bayaran adalah sebanyak RM1000 seorang. 
  • Harga 15 peserta terawal berdasarkan konsep siapa cepat dia dapat.
  • Bayaran akhir perlu dibuat 45 hari sebelum tarikh berlepas.
  • Pakej ini adalah pakej lengkap tanpa bayaran tersembunyi.

Pakej Termasuk

Return flight ticket and airport tax by Qatar Airlines
Accommodation at 4 Star Hotel
Return airport transfer
Private transport (Comfortable bus with Air-Cond)
Tour guide and guide/driver tips
Entrance fees as per itinerary
Halal meals as per itinerary
Mineral water for per person per day

Pakej Tidak Termasuk

Travel insurance
Expenditure of a personal nature such as drinks, souvenirs, telephone calls, laundry, etc
Visa arrangement for non-Malaysian

Perlukan pakej ground sahaja?

Apa itu pakej ground? Pakej ground bermaksud pakej tanpa penerbangan. Anda akan menguruskan tiket penerbangan anda sendiri dan kami akan sediakan pengurusan tour di destinasi anda daripada A-Z.

Muat Turun Jadual Lengkap

Muat turun jadual dalam bentuk pdf ataupun cetak terus info jadual lengkap daripada laman web ini.

Kelebihan Pakej Ini

 Hotel 4-5 Bintang Selesa Sahaja
 Makanan Balkans halal sebenar
 Merentasi 8 negara (jadual khas tanpa tergesa-gesa)
Solat di masjid 5 negara
 Harga termasuk tippings
 Tiada Compulsary Shop

Berhubung Dengan Kami

Hubungi kami pada waktu pejabat di
03 95441442 (Isnin-Jumaat 9.00am-5.30pm) ataupun diluar waktu pejabat, anda boleh berhubung atau whatsapp dengan tour consultant kami

Ismail

Liza

Hani

Saddam

Berminat untuk Tempahan?

Anda hanya perlu isikan borang ini dan kami akan emailkan anda butiran lanjut perjalanan, jumlah bayaran penuh untuk kumpulan anda serta info pakej lengkap.

    Pertanyaan/SurveyBerminat Tempahan