skip to Main Content

Harga Seorang Bermula

RM6499

Lengkap Penerbangan

Khidmat Pelanggan

Tetapkan temujanji bersama kami melalui Chat dan dapatkan info lanjut berkenaan percutian ini sekarang.

10 Hari 7 Malam

Turkish Airlines

Hotel 4-5 Bintang

30 Seat

Tarikh Pelepasan

25 July – 3 Aug 2020
22-31 Aug 2020
13-22 Sept 2020
21-30 Sept 2020
1-10 Oct 2020
12-20 Oct 2020
6-15 Nov 2020
9-18 Nov 2020
7-16 Dec 2020
16-25 Dec 2020
21-30 Dec 2020

Aturcara Program

HARI 1 : KLIA –  SKOPJE (MDK)

Berkumpul di KLIA untuk penerbangan ke Skopje menggunakan Turkish Airlines.

HARI 2: ARRIVAL SKOPJE – MACEDONIA (MT/MM)

Tiba di Skopje, disambut oleh pemandu pelancong dan meneruskan lawatan sekitar bandar Skopje yang menrangkumi Alexander the Great Fountain, Macedonia Square, Great Statues, Stone Bridge and Old Buildings. Lawatan diteruskan melihat Old Railway Station, Mustapha Pasha Mosque and Old Bazaar. Lawatan diteruskan ke Matka Canyon. Makan malam sebelum daftar masuk hotel untuk bermalam.

HARI 3: SKOPJE (45 km) – TETOVO (138 km) OHRID – MACEDONIA (SP/MT/MM)

Sarapan pagi dan daftar keluar hotel dan menuju Ohrid. Dalam perjalanan peserta akan melawat Tetovo terlebih dahulu untuk melihat Masjid kurun ke-15. Perjalanan bersambung ke Ohrid. Selepas sampai, nikmati makan tengah hari di restoran halal. Selepas makan tengah hari, perjalanan dimulakan dengan bersiar-siar di Ohrid, melawat Old town, Old Plane Three, Ali Pasha Mosque dan Pearl Shop. Aktiviti bebas membeli belah di Ohrid Old Town. . Makan malam sebelum daftar masuk hotel untuk bermalam
Lawatan pilihan : Ohrid boat cruise berharga EUR 20 seorang (tidak termasuk didalam pakej)

HARI 4: OHRID (291 km) TIRANA – ALBANIA (101 km) SHKODER – ALBANIA (SP/MT/MM)

Sarapan pagi dan daftar keluar hotel, lawatan diteruskan ke St Naum Monastery, pemandangan yang menarik bagi Galicica National Park, Albania. Bersiar-siar menaiki bas melawat ke Skanderbeg Square, Skanderbeg Statue, Et’hem Bey Mosque and Clock Tower. Bersiar-siar sekitar bandar Shkoder, melawat ke Old City, Mosque. Makan malam dan daftar masuk hotel untuk bermalam.

HARI 5: SHKODER (87 km) BUDVA & KOTOR – MONTENEGRO (90 km) TREBINJE -BOSNIA (SP/MT/MM)

Sarapan pagi dan daftar keluar hotel dan menuju Budva. Berhenti untuk bergambar di Sveti Stefan sebelum meneruskan perjalanan ke bandar Budva. Lawatan sekitar bandar Budva yang merangkumi Old Mediterranean port, yang dikelilingi dinding yang mengagumkan yang telah dibina oleh Republik Venice.

Lawatan diteruskan ke Bay of Kotor,  menjadi tempat di bawah jagaan UNESCO kerana menyimpan sejarahnya yang tersendiri. Makan malam sebelun daftar masuk hotel untuk bermalam.

HARI 6: TREBINJE- BOSNIA (36 km) DUBROVNIK –  CROATIA (150 km) MOSTAR – BOSNIA (SP/MT/MM)

Sarapan pagi dan daftar keluar hotel dan meneruskan perjalanan ke Dubrovnik. Jelajah Dubrovnik (Croatia) menyimpan kenangan semasa melawat tarikan utama Old Town Dubrovnik, City Walls: Ikonik symbol di dunia yang terkenal dengan kecantikan batu putih, justeru, menjadi sebab utama Dubrovnik dikenali sebagai the Pearl of the Adriatic. Bersiar-siar di bandar yang meriah ini untuk melawat ke tempat seperti Onofrio Fountain, Orlando Column dan Old Habor. Peserta akan kagum dengan kemeriahan seni bina Rector’s Palace: Istana Gothic dan Renaissance yang harmoni dengan sedikit tambahan Baroque. Lawatan diteruskan Kravice Waterfalls, air terjun tercantik yang diiktiraf oleh UNESCO. Lawatan diteruskan ke Mostar, bandar yang bersejarah, seni bina yang cantik dan berlatar belakang semulajadi di lembah tebing sungai Neretva. Sampai dan mulakan dengan bersiar-siar. Melawat jambatan lama “Mostar Bridge”(warisan dunia UNESCO), Bey’s Mosque, Oriental Bazar dan Rumah Turkish. Makan malam dan daftar masuk hotel untuk bermalam.

HARI 7: MOSTAR (131 km) SARAJEVO-  BOSNIA AND HERZEGOVINA (SP/MT/MM)

Sarapan pagi dan daftar keluar hotel, menuju ke Sarajevo. Melawat salah satu tempat ikonik ya itu Tunnel Muzium yang telah dibina diantara bulan Mac dan Jun 1993 sewaktu die era peperangan Bosnia. Lawatan diteruskan ke Vrelo Bosne Natural Park, sungai Bosna yang mengalir di seluruh Bosnia. Lawatan diteruskan ke Bascarsija Old Town, numerous mosques dan shops. Makan malam sebelum daftar masuk hotel untuk bermalam.

HARI 8: SARAJEVO (94 km) TRAVNIK (290 km) BIHAC-  BOSNIA AND HERZEGOVINA (SP/MT/MM)

Sarapan pagi dan daftar keluar hotel, menuju Travnik, ibu negara bagi Bosnia sewaktu permerintahan kerajaan Uthmaniyah. Lawatan diteruskan ke Ahmici Village, Castle of Travnik, Sulejmanije Mosque, Blue Water, Ibrahim Pasha Medresa dan Varos Mosque. Berhenti untuk bergambar di Jajce Watermill sebelum menuju ke Bihac. Makan malam dan daftar masuk hotel untuk bermalam.

HARI 9: BIHAC (22 km) PLITVICE – CROATIA (140 km) ZAGREB AIRPORT (SP/MT)

Sarapan pagi dan daftar keluar hotel, menuju ke Plitvice Lakes National Park, merupakan hutan simpan yang tertua dan terbesar di Croatia dengan keluasan 295-kilometer persegi yang mepunyai lebih 16 tasik berserta air terjun yang unik dan cantik. Bersiar-siar menaiki bas melawat ke bandar Zagreb sekiranya mempunyai waktu terluang. Penghantran ke lapangan terbang Zagreb untuk penerbangan pulang ke Kuala Lumpur.

HARI 10: ISTANBUL (Transit)– KUALA LUMPUR (MDK)

Tiba di Kuala Lumpur dengan membawa buah tangan dan memori indah semasa lawatan.

Senarai Harga

Dewasa Kanak-kanak Berkatil Kanak-kanak Tidak Berkatil Bayi
Harga RM6790 RM6190 RM5990 RM1000
Harga 15 Terawal RM6499 RM5990 RM5790 RM1000

Nota Lanjut

  • Deposit bayaran adalah sebanyak RM1000 seorang. 
  • Harga 15 peserta terawal berdasarkan konsep siapa cepat dia dapat.
  • Bayaran akhir perlu dibuat 45 hari sebelum tarikh berlepas.
  • Pakej ini adalah pakej lengkap tanpa bayaran tersembunyi.

Pakej Termasuk

Return flight ticket and airport tax by Turkish Airlines
Accommodation at 4 Star Hotel
Return airport transfer
Private transport (Comfortable bus with Air-Cond)
Tour guide and guide/driver tips
Entrance fees as per itinerary
Halal meals as per itinerary
Mineral water for per person per day

Pakej Tidak Termasuk

Travel insurance
Expenditure of a personal nature such as drinks, souvenirs, telephone calls, laundry, etc
Visa arrangement for non-Malaysian

Perlukan pakej ground sahaja?

Apa itu pakej ground? Pakej ground bermaksud pakej tanpa penerbangan. Anda akan menguruskan tiket penerbangan anda sendiri dan kami akan sediakan pengurusan tour di destinasi anda daripada A-Z.

Muat Turun Jadual Lengkap

Muat turun jadual dalam bentuk pdf ataupun cetak terus info jadual lengkap daripada laman web ini.

Kelebihan Pakej Ini

 Hotel 4-5 Bintang Selesa Sahaja
 Makanan Balkans halal sebenar
 Merentasi 5 negara (jadual khas tanpa tergesa-gesa)
 Lawatan Ohrid Lake Cruise [Optional]
 Solat di masjid 5 negara
 Harga termasuk tippings
 Tiada Compulsary Shop

Berhubung Dengan Kami

Hubungi kami pada waktu pejabat di
03 95441442 (Isnin-Jumaat 9.00am-5.30pm) ataupun diluar waktu pejabat, anda boleh berhubung atau whatsapp dengan tour consultant kami

Ismail

Liza

Hani

Saddam

Berminat untuk Tempahan?

Anda hanya perlu isikan borang ini dan kami akan emailkan anda butiran lanjut perjalanan, jumlah bayaran penuh untuk kumpulan anda serta info pakej lengkap.

    Pertanyaan/SurveyBerminat Tempahan