skip to Main Content

Harga Seorang Bermula

RM6490

Khidmat Pelanggan

Tetapkan temujanji bersama kami melalui Chat dan dapatkan info lanjut berkenaan percutian ini sekarang.

Tarikh Pelepasan

Tarikh Harga Baki Seat
6-14 Oct 2019 RM7199 RM6490 30
10-18 Nov 2019 RM7199 RM6490 30

Aturcara Program

HARI 1 : KLIA –DOHA (TRANSIT) – SKOPJE

Berkumpul di KLIA pada jam 11.00 pm untuk pernerbangan ke Skopje menggunakan Qatar Airlines

HARI 2: ARRIVAL SKOPJE, MACEDONIA (L/D)

Sampai di Skopje. Di lapangan terbang, disambut oleh pemandu pelancong berbahasa Inggeris. Perjalanan diteruskan ke Skopje. Bemalam di hotel. Perjalanan dimulakan daripada Citadel dimana peserta akan melihat permandangan panorama di tengah bandar yang hebat, diikuti masjid Mustafa Pasha kurun ke 15, kemudian memasuki bazar kedua terbesar di Turki di Balkan, Lead Inn, Sulu Inn, Double Bath, Kapan Inn. Makan tengah hari di restoran halal mesra pelanggan di bazar lama. Perjalanan diteruskan ke central city square merupakan kawasan utama Alexander the great fountain, berjalan sepanjang Macedonia Street menuju stesen keretapi lama yang menjadi saksi gempa bumi pada tahun 1963. Makan malam dan bermalam di hotel di Skopje.

Overnight  SkopjeHotel Panoramika 4* (www.hotel-panoramika.com) or similar 4* hotel

HARI 3: SKOPJE/TETOVO/OHRID, MACEDONIA (B/L/D)

Selepas sarapan pagi, peserta akan meninggalkan hotel menuju Ohrid. Dalam perjalanan peserta akan melawat Tetovo terlebih dahulu untuk melihat unique Painted Mosque kurun ke-15. Perjalanan bersambung ke Ohrid. Selepas sampai, nikmati makan tengah hari di restoran halal. Selepas makan tengah hari, perjalanan dimulakan dengan bersiar-siar di Ohrid iaitu , melawat Old town, Old Plane Three, Ali Pasha Mosque. Waktu bebas untuk membeli belah. Bermalam di hotel di Ohrid.

Overnight Ohrid: Hotel Aura 4* (www.hotelbeton.mk) or similar 4* hotel

HARI 4: OHRID / TIRANA, ALBANIA/ SHKODER, ALBANIA (B/L/D)

Selepas makan tengah hari, peserta akan meninggalkan hotel dan meneruskan perjalanan ke Tirana, Albania. Semasa ketibaan di Tirana, peserta akan makan tengah hari di restoran halal. Mulakan perjalanan dengan bersiar-siar di bandar, melawat tempat tarikan terpenting seperti Skanderbeg Square, Skanderbeg Staute, Et’hem Bey Mosque dan Clock Tower. Selepas bersiar-siar di bandar, perjalanan diteruskan ke Shkoder. Bersiar-siar dengan berjalan kaki di bandar lama Skhoder, melawat masjid, jalan yang dibina secara tradisional pada kurun ke-20 yang mempunyai ciri seni bina tersendiri di Kawasan muzium dan Rozafa Castle. Bermalam di Hotel di Shkoder.

Overnight Shkoder : Hotel Colosseo 4* (www.colosseohotel.com) or similar 4* hotel

HARI 5: SHKODER / BUDVA, MONTENEGRO / KOTOR, MOTENEGRO / TREBINJE, BOSNIA AND HERCEGOVINA (B/L/D)

Selepas sarapan pagi, peserta akan menuju ke Budva untuk bersiar-siar di bandar Budva, The Old Mediterranean port yang dikelilingi tembok bandar yang mengagumkan dibina oleh Republik Venice. Mulakan perjalanan dengan bersiar-siar di bandar yang dipengaruhi tinggalan Ventian yang dominan di kalangan pengaruh seni bina. Selepas itu, peserta akan melawat Bay of Kotor, salah satu bahagian terpencil laut  Adriatic yang kadangkala digelar southern-most fjord in Europe. Kotor bay merupakan kawsan bersejarah dan budaya semula jadi yang dilindungi UNESCO. Aktiviti bebas dan makan tengah hari di restoran halal yang mesra pelanggan. Perjalanan diteruskan ke Trebinje. Bermalam di hotel di Trebinje

 Overnight Trebinje: Hotel Bellevue 4* hotel (www.hotelbellevuetrebinje.com) or similar 4* hotel

HARI 6: TREBINJE / DUBROVNIK, CROTIA / MOSTAR, BOSNIA AND HERCEGOVINA (B/L/D)

Selepas sarapan pagi, “check out” dan teruskan perjalanan ke Dubrovnik. Jelajah Dubrovnik (Croatia) menyimpan kenangan semasa melawat tarikan utama Old Town Dubrovnik, City Walls: Ikonik symbol di dunia yang terkenal dengan kecantikan batu putih, justeru, menjadi sebab utama Dubrovnik dikenali sebagai the Pearl of the Adriatic. Bersiar-siar di bandar yang meriah ini untuk mencari tempat seperti Onofrio Fountain dan Habor. Peserta akan kagum dengan kemeriahan seni bina Rector’s Palace: Istana Gothic dan Renaissance yang harmoni dengan sedikit tambahan Baroque. Perjalanan diteruskan ke Mostar, bandar yang bersejarah, seni bina yang cantik dan berlatar belakang semulajadi di lembah tebing sungai Neretva. Sampai dan mulakan dengan bersiar-siar. Melawat jambatan lama (warisan dunia UNESCO), Bey’s Mosque, Oriental Bazar dan Rumah Turkish. Makan tengah hari di restoran halal tempatan.

Overnight Bosnia : Hotel Eden 4* (www. edenhotelspa.com) or similar 4* hotel

HARI 7: MOSTAR / RAVICE / SARAJEVO, BOSNIA AND HERCEGOVINA (B/L/D)

Selepas sarapan pagi, perjalanan diteruskan ke Sarajevo. Tetapi sebelum itu, peserta akan melawat air terjun Kravice. Perjalanan bersambung ke Sarajevo. Sesudah sampai di Sarajevo, bergerak ke Tunnel Museum. Bersiar-siar di Museum. Selepas itu ke Vrelo Brosne Natural Park – selepas itu ke the springs of river Bosna. Melawat Bascarsjia Old Town dengan cobbled streets, beberapa masjid dan oriental shops, Latin Bridge di mana perlantikan Franz Ferdinand berlaku di situ, Morica Han, satu-satunya penginapan unik di Sarajevo yang dibina pada tahun 1551, Vijecnica, Town Hall untuk era Austro-Hungarian. Makan tengah hari di restoran tempatan. Aktiviti bebas dan membeli belah. Makan malam di hotel dan bermalam disana.

Overnight Sarajevo : Hotel Ilidza 4* (www.hotelsilidza.ba) or similar 4* hotel

HARI 8: SARAJEVO / ZAGREB, CROTIA (B/L/D)

Selepas sarapan pagi di hotel, bergerak menuju Zagreb, jelajah bandar: Jelajah bandar Zagreb – Dolac Bazaar, St Mark Church, Lotrscak Tower, Mirogoj Park Cemetry, Ban Jelacic Square and Geo-History Musuem. Makan malam dan bermalam di hotel.

Overnight Zagreb : Hotel Panorama 4* (www. panorama-zagreb.com) or similar 4* hotel

HARI 9: ZAGREB, CROTIA – DOHA (Transit) (B)

Selepas sarapan pagi di hotel, bergerak menuju ke lapangan terbang Zagreb untuk pulang ke rumah, pulang dengan membawa memori terindah dan cenderehati yang menarik daripada percutia di Balkan.

HARI 10: DOHA (Transit)– KUALA LUMPUR

Berlepas daripada Doha pada 0655hrs. Dijangka sampai ke KLIA pada 0825hrs.

Senarai Harga

Harga Dalam Ringgit (MYR)

Dewasa Kanak-Kanak Berkatil Bayi
RM6490 RM5989 RM1000

Pakej Termasuk

Return flight ticket and airport tax by Qatar Airlines
Accommodation at 4 Star Hotel
Return airport transfer
Private transport (Comfortable bus with Air-Cond)
Tour guide and guide/driver tips
Entrance fees as per itinerary
Halal meals as per itinerary
Mineral water for per person per day

Pakej Tidak Termasuk

Travel insurance
Expenditure of a personal nature such as drinks, souvenirs, telephone calls, laundry, etc
Visa arrangement for non-Malaysian

Perlukan pakej ground sahaja?

Apa itu pakej ground? Pakej ground bermaksud pakej tanpa penerbangan. Anda akan menguruskan tiket penerbangan anda sendiri dan kami akan sediakan pengurusan tour di destinasi anda daripada A-Z.

Muat Turun Jadual Lengkap

Muat turun jadual dalam bentuk pdf ataupun cetak terus info jadual lengkap daripada laman web ini.

Berhubung Dengan Kami

Hubungi kami hari ini untuk dapatkan sebut harga untuk servis yang anda perlukan.Kami boleh dihubungi melalui email ataupun di talian:

03-95441442

Isnin-Jumaat (9.00am-5.30pm)

Kenapa Anda Patut Pilih Kami?

 Syarikat berdaftar dengan kementerian
 Pakej tiada tips (bayaran) tersembunyi
 Deposit terendah & bayaran ansuran
 Servis kualiti muslim yang lebih baik
 Harga pakej dibawah harga pasaran
 Pakej fleksibel dan mengikut bajet anda
 Team kami sentiasa ada untuk anda

Berminat untuk Tempahan?

Anda hanya perlu isikan borang ini dan kami akan emailkan anda butiran lanjut perjalanan, jumlah bayaran penuh untuk kumpulan anda serta info pakej lengkap.