skip to Main Content
Butiran Pakej Percutian

Pakej Percutian Lombok kami merupakan pakej yang sesuai untuk kumpulan kecil yang ingin mencari ketenagan di pulau ala-ala bali ini. Lombok merupakan sebuah pulau di Nusa Tenggara Barat, Indonesia. Pulau ini mempunyai keluasan 4,725 km². Mataram merupakan bandar utama yang terdapat di pulau ini.

Penduduk Pulau Lombok pada tahun 1990 adalah seramai 2,403,025 orang.Lebih kurang 80% penduduk pulau ini adalah terdiri daripada suku Sasak, sebahagian besarnya memeluk agama Islam. Di kalangan mereka terdapat sebuah golongan yang menganuti agama Islam tempatan yang dipanggil Wetu Telu. Baki penduduk di Pulau Lombok adalah orang Bali, Jawa, Cina dan Arab.

Apabila anda ke lombok, anda akan turun di lapangan terbang antarabangsa lombok. Buat masa ini, hanya airasia.com yang mempunyai penerbangan terus ke lombok. Kebiasaannya anda boleh memilih untuk duduk di bandar ataupun di Gili (Pulau) yang terletak lebih kurang 40 minit daripada lapangan terbang.

Jika anda mencari pakej percutian muslim yang mengutamakan pengalaman menarik pelancongan pada harga yang bajet, melanconglah bersama Muslimtravelbug.

pakej percutian lombok, pakej percutian lombok, pakej percutian lombok

LOMBOK, Indonesia

Tempoh Nama Pakej Harga Jadual Perjalanan
4H3M 4D3N Lombok Muslim Tour Bermula RM1740
Dapatkan Harga Termasuk Penerbangan

Hanya pilih jenis pakej anda dan maklumkan bilangan peserta dan tarikh yang percutian yang anda inginkan. Kami akan buatkan quotation berdasarkan harga penerbangan terendah!

Klik Disini Untuk Panduan Lanjut

ATAU

Hantarkan apa-apa soalan anda terus kepada kami

Terma & Syarat

Deposit minima RM100/pax untuk Pakej Persendirian (Ground Arrangement – pakej tanpa tiket penerbangan).

Deposit termasuk tiket penerbangan akan dimaklumkan melalui email sekiranya anda ingin membuat tempahan termasuk tiket penerbangan.

Bayaran terakhir adalah 14 hari (Tanpa tiket penerbangan) atau 45 hari (Termasuk tiket penerbangan) sebelum tarikh travel anda.

Sila rujuk Syarat (Pakej Persendirian) untuk maklumat lanjut.