fbpx skip to Main Content

Harga Seorang Bermula

RM8599

Lengkap Penerbangan

Khidmat Pelanggan

Tetapkan temujanji bersama kami melalui Chat dan dapatkan info lanjut berkenaan percutian ini sekarang.

9 Hari 6 Malam

Commercial Airlines

3 Bintang

10 Seat

Tarikh Pelepasan

4-12 Nov 2022

Aturcara Program

HARI 1: KUALA LUMPUR – ABU DHABİ – ZURİCH (MOB)

Berkumpul di KLIA @ 2.00 petang untuk penerbangan petang ke Zurich dengan Etihad Airways. Singgah Abu Dhabi kira-kira 3 jam sebelum terbang ke Zurich. Tiba di Zurich pada waktu pagi.

 HARI 2: ZURİCH (MAKAN MALAM)

Tiba di Zurich, berjumpa dengan pemandu. Zurich ialah bandar terbesar di Switzerland dan ibu kota kanton Zürich. Ia terletak di tengah Switzerland. Anda akan melihat gereja The Grossmünster, gereja Fraumünster , kemudian terus ke Bahnhofstrasse, jalan utama di pusat bandar Zürich, kita akan mempunyai masa untuk membeli-belah. Kemudian kunjungi The Lindenhof ialah sebuah dataran awam di pusat bersejarah Zurich. Bergambar dekat Tasik kemudian transfer ke hotel.

HARI 3: ZURİCH – ANDERMATT – BRİG (SARAPAN PAGI & MAKAN MALAM)

Selepas sarapan pagi di hotel, terus ke Andermatt. Andermatt ialah sebuah kampung di Lembah Ursern di Pergunungan Alps Switzerland. Anda akan melihat pemandangan cantik di jalan. Dari Andermatt ke Brig anda akan menggunakan kereta api ulang-alik. Brig ialah sebuah bandar Alpine di Valais canton, di selatan Switzerland. Ia terletak di kaki Simplon Pass, yang menuju ke sempadan Itali. Brig merupakan perhentian di landasan kereta api Glacier Express dan terkenal dengan mandian terma , Gereja Kecil St. Sebastian dan Istana Stockalper abad ke-17. Istana ini dibina oleh saudagar yang membangunkan kawasan itu menjadi laluan perdagangan. Jika masa mengizinkan, pemandu anda boleh mengaturkan Pusat Spa Termal untuk anda. Check in di hotel Brig. (Aktiviti Pilihan)Pusat Spa: Setiap Orang 100 Euro

HARI 4: BRİG – TASH – ZERMAT (TRAİN) – BRİG (SARAPAN PAGI & MAKAN MALAM)

Selepas sarapan pagi di hotel, bertolak ke Tash . Dari Tash ke Zermat anda akan meneruskan lawatan dengan kereta api dan anda akan melihat pemandangan gunung yang indah di Switzerland. Zermatt, di kanton Valais di selatan Switzerland, ialah sebuah pusat peranginan gunung yang terkenal untuk bermain ski dan mendaki. Selepas Zermatt, anda akan meneruskan lagi dengan kereta api ke Tash. Pulang ke Brig Hotel. Lawatan Pilihan: Gunung Matterhorn “ Toblerone” – Setiap Orang 120 Euro

The Matterhorn ialah gunung Alps, melintasi kawasan tadahan air utama dan sempadan antara Switzerland dan Itali. Ia adalah puncak piramid yang besar dan hampir simetri di kawasan Monte Rosa yang diperluas di Pennine Alps, yang puncaknya setinggi 4,478 meter, menjadikannya salah satu puncak tertinggi di Alps dan Eropah

HARI 5: BRİG – INTERLAKEN – LAUTERNBRUNNEN – ZURİCH (SARAPAN PAGI & MAKAN MALAM)

Selepas sarapan pagi di hotel Brig, bertolak ke Interlaken . Interlaken ialah sebuah bandar peranginan tradisional di kawasan pergunungan Bernese Oberland di tengah Switzerland. Anda akan melihat rumah kayu lama dan mempunyai masa untuk mengambil gambar. Lauterbrunnen merupakan sebuah kawasan perbandaran di Pergunungan Alps Switzerland. Ia merangkumi perkampungan Lauterbrunnen, yang terletak di lembah yang menampilkan tebing berbatu dan Air Terjun Staubbach, setinggi 300m ­. Anda akan mengagumi alam semulajadi Lembah dan air terjun. Di Lautnbrunnen jika anda mahu anda boleh menyertai lawatan pilihan ke Jungfrau. Kemudian transfer ke hotel Zurich.

Lawatan Pilihan: Jungfrau: Setiap Orang 150 Euro

Jungfrau, pada 4,158 meter adalah salah satu puncak utama Pergunungan Bernese Alps, terletak di antara kanton utara Bern dan kanton selatan Valais, di tengah-tengah antara Interlaken dan Fiesch. Untuk Jungfrau anda akan menggunakan kereta api dan kereta kabel.

HARI 6: ZURİCH – ENGLEBERG – LUCERNE – ZURİCH (SARAPAN PAGI & MAKAN MALAM)

Selepas sarapan pagi, anda akan memulakan lawatan. Perhentian pertama di Engleberg . Engelberg ialah sebuah bandar alpine di tengah Switzerland. Di tengah-tengah ialah Kloster Engelberg, sebuah biara abad ke-12. Selepas lawatan panoramik di Engleberg, anda boleh sertai lawatan Gunung Titlis. Selepas masa lapang untuk makan tengahari anda akan terus ke Lucerna . Lucerne, sebuah bandar padat di Switzerland yang terkenal dengan seni bina zaman pertengahan yang terpelihara, terletak di tengah-tengah pergunungan yang dilitupi salji di Tasik Lucerne . Altstadt (Kota Lama) yang berwarna-warni bersempadan di utara dengan 870m Museggmauer (Musegg Wall), sebuah benteng abad ke-14. Selepas pemindahan pelancongan Lucerne ke Zurich.

Lawatan Pilihan: Gunung Titlis: Setiap Orang 100 Euro

Titlis ialah sebuah gunung di Uri Alps, terletak di sempadan antara kanton Obwalden dan Bern. Pada ketinggian 3,238 meter di atas paras laut, ia merupakan puncak tertinggi bagi banjaran di utara Susten Pass, antara Bernese Oberland dan Switzerland Tengah. Denai menganyam Mt. Titlis, dan ski berjalan zigzag ke bawah, manakala lif gondola Titlis Rotair pusingan menghala ke puncak, jambatan gantung Titlis Cliff Walk dan taman glasier.

HARI 7: ZURİCH – BERN – ZURİCH (SARAPAN PAGI & MAKAN MALAM)

Selepas sarapan pagi di hotel, anda akan mengadakan lawatan di Bern . Bern ialah ibu kota Switzerland, dibina di sekeliling penjahat di Sungai Aare. Lawatan akan bermula dari The Zytglogge, mercu tanda menara zaman pertengahan di Bern. Kemudian teruskan ke Katedral Bern, bangunan Parlimen Istana Persekutuan dan Von Bern , pusat bandar lama zaman pertengahan Bern. Selepas makan tengah hari anda akan mempunyai masa untuk solat di Pusat Islam. Kemudian transfer ke hotel di Zurich.

HARI 8: ZURİCH – ABU DHABI – KUALA LUMPUR (MOB)

Bertolak awal pagi ke Lapangan Terbang Antarabangsa Zurich (ZRH) untuk penerbangan pulang ke Malaysia. Makanan di atas kapal terbang. Transit ke Abu Dhabi sebelum meneruskan ke Kuala Lumpur.

HARI 9: KUALA LUMPUR – TIBA

Tiba di Kuala Lumpur pada 12 Nov 2022 jam 1020hrs .

Senarai Harga

HargaDewasaSingle SuppKanak-Kanak BerkatilBayi
SebenarRM8799RM10265RM7640RM1000
15 TerawalRM8599RM10065RM7440RM1000

Nota Lanjut

  • Deposit bayaran adalah sebanyak RM1000 seorang. 
  • Harga 15 peserta terawal berdasarkan konsep siapa cepat dia dapat.
  • Bayaran akhir perlu dibuat 45 hari sebelum tarikh berlepas.
  • Pakej ini adalah pakej lengkap tanpa bayaran tersembunyi.

Pakej Termasuk

Tiket penerbangan pergi balik Etihad Airways kelas ekonomi termasuk surcaj gas dan semua cukai penerbangan.
20kg bagasi Check in setiap orang dan 7kg bagasi kabin
3* hotel atau setaraf dengan sarapan pagi antarabangsa
Makanan halal atau mesra Muslim Half board seperti yang dinyatakan dalam jadual perjalanan
Cukai bandar di Zurich
Bayaran masuk: Tash – Zermatt – Kereta api Tash.
Bas ulang-alik berhawa dingin dan selesa untuk pengangkutan
Upah pemandu pelancong dan pemandu bas
Diiringi oleh ketua pelancong yang terlatih dan profesional.

Pakej Tidak Termasuk

Insurans perjalanan – Sila hubungi kami untuk khidmat nasihat dan pembelian polisi insurans perjalanan yang sesuai
Makan tengah hari, minuman, tiket masuk ke tempat lawatan dan lawatan selain daripada yang dinyatakan dalam jadual perjalanan.
Tiket masuk ke tempat yang tidak dinyatakan dalam jadual perjalanan dan tempat yang dilalui semasa lawatan bandar.
Surcaj tambahan untuk masa perayaan, tempoh puncak dan cuti sekolah (jika berkenaan)
Perkhidmatan tambahan di hotel seperti dobi, snek, bar mini dan perkhidmatan porter jika tidak disediakan.
Caj tambahan untuk kapasiti membawa bagasi berlebihan
Aktiviti dan bayaran lain kecuali dinyatakan dalam jadual perjalanan.

Perlukan pakej ground sahaja?

Apa itu pakej ground? Pakej ground bermaksud pakej tanpa penerbangan. Anda akan menguruskan tiket penerbangan anda sendiri dan kami akan sediakan pengurusan tour di destinasi anda daripada A-Z.

Muat Turun Jadual Lengkap

Muat turun jadual dalam bentuk pdf ataupun cetak terus info jadual lengkap daripada laman web ini.

Kelebihan Pakej Ini

Melawat ke Mount Titlis (termasuk tiket lawatan)
Melawat ke Lake Blausee (tasik biru) KANDERSTEG

Berhubung Dengan Kami

Hubungi kami pada waktu pejabat di
03 95441442 (Isnin-Jumaat 9.00am-5.30pm) ataupun diluar waktu pejabat, anda boleh berhubung atau whatsapp dengan tour consultant kami

Fendi 0168115770

Aishah 0162028227

Hani 0163625434

Khalis 0107625770

Berminat untuk Tempahan?

Anda hanya perlu isikan borang ini dan kami akan emailkan anda butiran lanjut perjalanan, jumlah bayaran penuh untuk kumpulan anda serta info pakej lengkap.

    Pertanyaan/SurveyBerminat Tempahan