skip to Main Content

Harga Seorang Bermula

RM3999

Lengkap Penerbangan

Khidmat Pelanggan

Tetapkan temujanji bersama kami melalui Chat dan dapatkan info lanjut berkenaan percutian ini sekarang.

9 Hari 7 Malam

Qatar Airlines

4-5 Bintang

30 Seat

Tarikh Pelepasan

13-21 May 2022
14-22 May 2022
16-24 May 2022

Aturcara Program

HARI 1: KUALA LUMPUR – DOHA – ISTANBUL (MDK/MT/MM)

Berkumpul di lapangan terang 4 jam sebelum penerbangan. Berlepas ke Turki dari Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur dan transit di Doha, Qatar sebelum meneruskan penerbangan ke Istanbul, Turki. Semasa ketibaan, peserta akan berjumpa dan disambut oleh pemandu pelancong. Lawatan dimulakan dengan ke Topkapi Palace, dahulunya adalah kediaman Empayar Ottoman, Hagia Sophia, Blue Mosque yang dikenali sebagai Masjid Sultan Ahmet megah berdiri dengan 6 menara unik. Selepas itu, melihat tinggalan Hippodromee of Constantinople yang terdiri daripada 3 kolum monumental dan air pancut. Selepas itu, melawat Eyup Sultan Mosque – makam Ayyup Al Ansari jika berkesempatan. Di waktu petang, menuju ke Galata Tower dan Taksim Square selepas itu makan malam kemudian daftar masuk ke hotel. Bermalam di Istanbul

HARI 2: ISTANBUL – BOLU – ANKARA (SP/MT/MM)

Sarapan pagi di hotel. Pagi ini anda akan menikmati perjalan ke Bosphorus cruise dengan merasai pengalaman berlayar antara 2 benua Asia dan Eropah. Selepas itu, bergerak menuju Ankara, ibu kota turki. Kemudian, melawat Salt Lake atau Tuz Lake, antara tasik hypersaline terbesar di dunia. Lawati Masjid Erdogan dan berhenti sebentar untuk mengambil gambar di Istana Erdogan. Bermalam di Ankara.

HARI 3: ANKARA – KIRSEHIR – CAPPADOCIA (SP/MT/MM)

“Check out” hotel dan seterusnya melawat Ataturk Mausoleum, tempat bersemadi Mustafa Kemal Ataturk jika ada kesempatan. Berhenti sebentar di Cacabey Madrasah dan makan tengah hari di Kirsehir sebelum Seterusnya, bergerak ke Cappadocia, yang mempunyai landskap unik terukir oleh angin dan matahari. Semasa ketibaan tangkap gambar sebanyak mungkin di Pigeon and Uchisar Valley. Seterusnya pulang untuk makan malam dan “check in” hotel. Bermalam di Cappadocia. (Optional: Hot Air Balloon)

HARI 4: CAPPADOCIA (SP/MT/MM)

Nikmati lawatan sepanjang hari di Cappadocia. Melawat pameran tembikar seramik dan permaidani tempatan untuk melihat demonstrasi tenunan permaidani. Kemudian, terokai Gerome Open Air Panoramic Museum, sebatian yang terdiri daripada 29 potongan batu, sebuah perkampungan lama yang terdiri daripada rumah kecil yang diukir menjadi batu besar. Selepas itu, lawatan ke Pasabag dan Devrent kemudian berhenti di kedai emas tempatan. Selepas itu, terokai underground city dan iconic features of Cappadocia yang dikatakan wujud sejak zaman Hittite. Bermalam di Cappadocia.

HARI 5: CAPPADOCIA – KONYA – PAMUKKALE (SP/MT/MM)

Perjalanan diteruskan di awal pagi ke Pamukkale melalui Konya. Peserta akan melawat Melvana Museum dan akan berhenti melawat Sultanhani Caravanserai kurun ke-13. Perjalanan diteruskan ke Pamukkale, semasa ketibaan di sana, peserta berpeluang menerokai Hierapolis City dan Cotton Castle yang merupakan tapak warisan dunia UNESCO yang terdiri daripada kolam travertine bersama teres putih. Kembali ke hotel. Bermalam di Pamukkale.

HARI 6: PAMUKKALE – EPHESUS – KUSADASI (SP/MT/MM)

“Check out” dan singgah di Kilang kapas. Bergerak menuju ke Selcuk di mana peserta akan menerokai Esphesus, salah satu tapak arkeologi terbesar yang wujud. Peserta akan menjumpai struktur seperti Library of Celcius, Temple of Hadrian, Mable Street dan Agora. Berhenti untuk mengambil gambar di Temple of Artemis. Selepas itu, peserta akan menyaksikan mini leather fashion show di dalam leather showroom. Perjalan diteruskan ke Kusadasi. Bermalam di Kusadasi.

HARI 7: KUSADASI – BURSA – ISTANBUL (SP/MT/MM)

Bergerak menuju ke Istanbul melalui Bursa. Berhenti untuk melawat Ulu Cami’l atau Grand Mosque Busra. Masjid dibina mengikut ciri Seljuk, yang diarahkan oleh Ottoman Sultan Bayezid. Seterusnya, perjalanan diteruskan ke Green Mosque dan Green Tomb (Yeşil Türbe). Ia merupakan makam Sultan Ottoman Kelima. Menuju Istanbul. Bermalam di Istanbul.

HARI 8: ISTANBUL- TAMAN TULIP EMIRGAN (SP/MT)

Selepas sarapan pagi, lawatan dimulakan dengan ke Emirgan Tulip Park (Sekiranya masih dibuka) dan Masjid Camilca. Kemudian lawat Masjid Eyup Sultan dan Makan Ayyub al Ansari jika masa mengizinkan. Pada sebelah petang, lawat Galata Tower dan Grand Bazar. Bergerak ke lapangan terbang untuk penerbangan pulang ke Kuala Lumpur. Transit di Doha sebelum penerbangan diteruskan ke Kuala Lumpur.

HARI 9: KUALA LUMPUR

Selamat Tiba di Kuala Lumpur, Malaysia

Senarai Harga

Dewasa Single Kanak-kanak Berkatil Kanak-kanak tidak berkatil Bayi
Harga RM4290 RM5310 RM3969 RM3749 RM1000
Harga 10 Terawal RM3999 RM5000 RM3699 RM3499 RM1000

Nota Lanjut

  • Deposit bayaran adalah sebanyak RM1000 seorang. 
  • Harga 15 peserta terawal berdasarkan konsep siapa cepat dia dapat.
  • Bayaran akhir perlu dibuat 45 hari sebelum tarikh berlepas.
  • Pakej ini adalah pakej lengkap tanpa bayaran tersembunyi.

Pakej Termasuk

Tiket penerbangan pergi-balik kelas ekonomi Qatar + 25 kg Luggage
Pengangkutan bas persiaran berhawa dingin yang selesa
Pemandu pelancong berbahasa English yang professional sepanjang perjalanan
Makan tengah hari dan makan malam sama ada di restoran seperti dalam jadual perjalanan
Tiket masuk ke tempat lawatan dan muzium
1 botol air mineral dalam bas setiap hari
Semua cukai yang terlibat dalam perjalanan
Tiket Bosphorus Cruise di Istanbul
Tip kepada pemandu pelancong dan pemandu bas persiaran
PCR Test di turki sebelum pulang ke Malaysia

Pakej Tidak Termasuk

 Insuran Perlancongan
 Pengurusan VISA untuk bukan warganegara malaysia
 Perkara selain daripada yang disebutkan dalam jadual
 Wang saku dan perbelanjaan sendiri

Perlukan pakej ground sahaja?

Apa itu pakej ground? Pakej ground bermaksud pakej tanpa penerbangan. Anda akan menguruskan tiket penerbangan anda sendiri dan kami akan sediakan pengurusan tour di destinasi anda daripada A-Z.

Muat Turun Jadual Lengkap

Muat turun jadual dalam bentuk pdf ataupun cetak terus info jadual lengkap daripada laman web ini.

Kelebihan Pakej Ini

 Bonus: Taman Emirgan Tulip
 Percuma Bosphorus Cruise
 Hotel Mewah 4-5 Bintang Sahaja
 Penerbangan 5 Bintang Qatar Airlines
 Tiada bayaran tersembunyi (Termasuk tippings)

Berhubung Dengan Kami

Hubungi kami pada waktu pejabat di
03 95441442 (Isnin Jumaat 9.00am-5.30pm) ataupun diluar waktu pejabat, anda boleh berhubung atau whatsapp dengan tour consultant kami

Fendi 0168115770

Aishah 0162028227

Hani 0163625434

Khalis 0107625770

Berminat untuk Tempahan?

Anda hanya perlu isikan borang ini dan kami akan emailkan anda butiran lanjut perjalanan, jumlah bayaran penuh untuk kumpulan anda serta info pakej lengkap.

    Pertanyaan/SurveyBerminat Tempahan