skip to Main Content
Perbezaan Antara Penerbangan  Kelas Pertama Dengan Kelas Perniagaan

Perbezaan antara penerbangan kelas pertama dengan kelas perniagaan

Apa yang admin kongsikan hari ini adalah mengenai perbezaan business class dengan first class. Bagi yang sudah biasa menaiki kapal terbang mungkin mereka sudah tahu, tapi tetap nak ceritakan apa kelebihan dan kekurangan mengenai kedua-dua kelas ini. Antara perbezaannya ialah:

Kos bagi kedua-dua kelas:

Walaupun perbezaan antara kelas pertama dan kelas perniagaan tidak begitu penting dalam ekonomi namun pertama atau perniagaan masih terdapat beberapa pembolehubah yang perlu dipertimbangkan ketika membuat pilihan perjalanan anda. Secara umum, kos kelas pertama kira-kira dua kali lebih tinggi daripada kelas perniagaan. Tetapi itu boleh berubah dengan ketara oleh laluan dan syarikat penerbangan.

Kini kerusi kelas perniagaan lebih baik daripada dahulu. Sementara itu beberapa kerusi kelas pertama yang kita lihat pada masa kini mempunyai produk-produk dunia luar seperti katil double, pancuran atau pangsapuri di langit.

Ruangan menunggu:

lounge first class

Jika anda lihat banyak perbezaan antar ruang menunggu business clas dan first class. Antaranya ialah menawarkan ruang tamu eksklusif untuk penumpang kelas pertama, yang boleh melangkau terminal utama untuk terminal mereka sendiri. Sebaliknya, lounge kelas perniagaan hanya menyediakan ruang yang tenang untuk bekerja dan bersantai, dengan Wi-Fi yang cepat, kerusi dan makanan ringan yang selesa, tetapi tiada tambahan lain.

lounge business class

Tahap Keselesaan

Dalam kelas business telah membuat pelbagai penambah baikan untuk membantu anda mendapatkan tidur malam dan privasi yang baik. Antara soalan yang sering permain dalam otak pelanggang adalah: Adakah kerusi anda akan berubah menjadi katil? Apakah konfigurasi kabin? Berapa rapat anda akan penumpang lain? Adakah anda mempunyai sebuah katil double, pangsapuri anda sendiri, atau tempat duduk dan katil yang digabungkan?

Manakala kelas pertama pula sudah semestinya selesa kerana cukup lengkap dengan segala kemudahan dan mungkin anda tidak tertanya-tanya mengenai kelengkapannya.

The Bottom Line

perbezaan antara kelas pertama dan kelas perniagaan adalah kerusi dan perkhidmatan, tetapi perbezaan berbeza di kalangan syarikat penerbangan, laluan dan model kapal terbang. Namun, kemudahan kelas pertama umumnya menggantikan kemudahan kelas perniagaan pada penerbangan antarabangsa. Tetapi penyelidikan yang cukup untuk memastikan bahawa anda mendapat apa yang anda bayar.

Makanan dan Minuman

Ini adalah salah satu daripada dua kategori di mana kelas perniagaan dan kelas pertama berbeza-beza. “Makanan kelas pertama bukan sahaja kualiti restoran, tetapi juga makan di kelas pertama hanya orang berduit sahaja yang boleh merasainya. Pada kelas pertama, pelanggan juga dihidanglan makanan yang yang diperbuat daripada chef yang terkenal. Sebagai contoh, Air France, makanan dalam penerbangan oleh Laporan Robb, menawarkan menu yang direka oleh tukang masak Michelin.

Apa tunggu lagi setelah anda mengetahui berbezaan kedua-dua kelas ini boleh lah buat tempahan untuk melancong ke luar negara. Terpulang kepada anda untuk memilih yang mana, tetapi admin cadangkan buat pilihan yang boleh memuaskan hati anda dan memberi keselesaan kepada anda. jadi jika anda merancang untuk melancong ke luar negara boleh menggunakan pakej kami Muslimtravelbug. Andainya  anda berminat boleh hubungi kami di -> klik di sini.

 

This Post Has 0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.