fbpx

Melbourne

Bermula RM930
 • Bermula 2 Peserta
 • Tanpa Tiket Penerbangan

Butiran Pakej Percutian

Pakej percutian Melbourne merupakan salah satu pakej yang kami syorkan jika anda melawat australia. Melbourne ialah ibu negeri dan bandar raya terbesar di wilayah Victoria, dan bandar raya kedua terbesar Australia (selepas Sydney), dengan penduduk seramai 3,600,650 di kawasan metropolitan Melbourne (Jun 2004) dan 61,670 di City of Melbourne (yang merangkumi kawasan pusat bandar raya sahaja). Motto bandar raya ini ialah “Vires acquirit eundo” yang bermaksud “kami semakin kuat sewaktu mara kehadapan”. Melbourne pernah menjadi ibukota Australia antara 1901 dan 1927.

Melbourne telah dua kali diletakkan di tempat pertama dalam satu kajian oleh The Economist tentang Bandar Raya Paling Sesuai Didiami di Dunia atas dasar sifat-sifat kebudayaan, iklim, kos sara hidup, dan keadaan sosial; sekali pada 2002 [1], dan sekali lagi dalam tahun 2004. Utne Reader dari Amerika Syarikat pernah membuat pernyataan “Melbourne menambah satu tradisi yang lama yang menjadi kebanggaan sivik, masyarakat pendatang baru dari seluruh dunia, dan makanan terbaik di Australia, dan anda dapat menjumpai satu resipi di mana ramai yang mendakwa Melbourne adalah bandar raya paling hip dalam Hemisfera Selatan” (Nov/Dis 2001).

Melbourne adalah tuan rumah untuk sukan-sukan terkemuka Australia, seperti: Karnival Larian Musim Bunga Melbourne (termasuk Piala Melbourne), Perlumbaan Formula One Grand Prix Australia, Tenis Terbuka Australia dan pusingan akhir AFL. Melbourne julung-julung kalinya menghoskan Sukan Olimpik di hemisfera selatan dalam 1956, dan kemudiannya Sukan Komanwel pada tahun 2006.

Jika anda mencari pakej percutian yang halal,khas untuk muslim dan pada harga yang bajet, bercutilah bersama Muslimtravelbug.

4D3N Melbourne Free & Easy

4D3N Melbourne Land Only

4D3N Melbourne Fit

Terma & Syarat

 • Booking Fees minima RM100/pax untuk Pakej Persendirian (Ground Arrangement – pakej tanpa tiket penerbangan).
 • Deposit termasuk tiket penerbangan akan dimaklumkan melalui email sekiranya anda ingin membuat tempahan termasuk tiket penerbangan.
 • Sila rujuk Syarat (Pakej Persendirian) untuk maklumat lanjut.
 • Berhubung terus dengan team kami untuk sebarang persoalan berkaitan persiapan percutian anda.

  Cik Nuren

  Tour Operation Exec

  Cik Nuha

  Tour Operation Exec

  Kami akan respon kurang dari 1 jam pada waktu pejabat Isnin-Jumaat (9.00am-4.00pm),Sabtu (9.00am-12.00pm) & keesokan harinya sekiranya anda berhubung diluar waktu pejabat.

 • Booking Form

   Keluarga/KawanKorporatLawatan Pendidikan

   Pertanyaan/SurveyBerminat Tempahan