fbpx

Perth

Bermula RM698
 • Bermula 2 Peserta
 • Tanpa Tiket Penerbangan

Butiran Pakej Percutian

Pakej Percutian Perth kami merupakan pakej terbaru dan sesuai untuk pelancong yang memerlukan khidmat ground arrangement di austaralia.

Perth merupakan ibu negeri Australia Barat. Dengan jumlah penduduk seramai 1,507,900 orang (anggaran Disember 2006) menjadikan Perth sebagai bandar terbesar di Australia Barat. Bandar ini juga adalah penduduk kawasan bandar keempat terbesar di Australia, dengan kadar pembesaran 2.1% (2006) adalah kini bandar utama yang cepat membesar di Australia. Ia dianggap bahawa penduduk Perth akan membesar di 2.5% tiap tahun di 2007, oleh kerana ekonomi Australia Barat yang membangun. State Final Demand, misalnya, membesar sebanyak 10.2%, 12 bulan ke Mac 2007 (ABS).

Perth diasaskan pada 11 Jun, 1829 oleh Kapten James Stirling sebagai pusat pentadbiran penempatan bebas Koloni Swan River. Sejak itu, Perth masih berfungsi sebagai pusat pentadbiran Kerajaan Australia Barat hingga kini.

Kawasan metropolitannya terletak di kawasan barat daya benua, iaitu di antara Lautan Hindi dan tubir pinggir laut rendah yang dikenali sebagai Darling Range. Kawasan daerah pusat perdagangan dan pinggir bandar Perth terletak dekat dengan Sungai Swan. Bandaraya yang terdekat dengan Perth ialah Adelaide yang menempatkan lebih 1 juta orang di Australia Selatan, iaitu terletak 2,104 kilometer (1,307 batu) jauhnya dari Perth. Justeru, Perth yang juga diduduki lebih kurang sejuta orang merupakan bandaraya paling terpencil di dunia.

Jika anda mencari pakej percutian yang halal,khas untuk muslim dan pada harga yang bajet, bercutilah bersama Muslimtravelbug.

4D3N Perth (Budget Ground Package)

5D4N Best Of Perth

5D4N Exquisitely Perth

5D4N Explorer Perth

5D4N Wild Encounters Perth

6D5N Leisure Perth

6D5N Spectacular Perth

Terma & Syarat

 • Booking Fees minima RM100/pax untuk Pakej Persendirian (Ground Arrangement – pakej tanpa tiket penerbangan).
 • Deposit termasuk tiket penerbangan akan dimaklumkan melalui email sekiranya anda ingin membuat tempahan termasuk tiket penerbangan.
 • Sila rujuk Syarat (Pakej Persendirian) untuk maklumat lanjut.
 • Berhubung terus dengan team kami untuk sebarang persoalan berkaitan persiapan percutian anda.

  Cik Nuren

  Tour Operation Exec

  Cik Nuha

  Tour Operation Exec

  Kami akan respon kurang dari 1 jam pada waktu pejabat Isnin-Jumaat (9.00am-4.00pm),Sabtu (9.00am-12.00pm) & keesokan harinya sekiranya anda berhubung diluar waktu pejabat.

 • Booking Form

   Keluarga/KawanKorporatLawatan Pendidikan

   Pertanyaan/SurveyBerminat Tempahan