fbpx

Question and Answer (Q&A)

Muslimtravelbug Sdn Bhd adalah syarikat agensi pelancongan yang berdaftar dengan kementerian pelancongan (KPL8549). Laman web Muslimtravelbug.com asalnya dibuat oleh En Sadam di Seoul,Korea ketika menjadi pelajar disana untuk memudahkan pelancong muslim yang memerlukan servis pemandu pelancong sejak 2013.

Pada bulan March 2016, muslimtravelbug.com telah dikoperatkan menjadi Muslimtravelbug Sdn Bhd untuk memenuhi permintaan pakej percutian muslim yang boleh dipercayai,harga dibawah pasaran dan fokus pada kualiti servis muslim.

Ahli syarikat kami terdiri daripada 19 orang yang berpengalaman dari pelbagai bidang termasuklah bahagian pelancongan dan ticketing. Kesemua ahli senior syarikat kami mempunyai pengalaman bekerja sebagai orang penting di syarikat lain sebelum berkhidmat di syarikat kami.

Selain itu, kami semua telah bertugas di pelbagai negara sebagai tour leader untuk memastikan kami tahu dan yakin apa yang terbaik untuk anda.

Waktu operasi rasmi kami adalah Isnin-Jumaat (8.00 am- 4.30 pm), Sabtu (8.00 am- 12.30pm. Sekiranya anda datang diluar waktu ini, anda boleh buat temujanji dengan mana-mana team kami. Kami akan uruskan perjumpaan diluar untuk anda.

Asalnya kami menyediakan servis pelancongan Muslim ke korea. Tetapi bermula 2017, ahli kumpulan kami yang berpengalaman telah menyediakan pakej ke destinasi luar negara lain setaraf dengan pakej syarikat gergasi pelancongan lain.

Selain itu, kami turut menyediakan pelbagai servis lain seperti servis pengurusan visa, ticketing, pengurusan tour berkonsepkan MICE dan pengurusan insuran.

Yes boleh! Konsep kami adalah mudah. Muslimtravelbug.com adalah laman web yang fokus pada pakej kualiti muslim untuk memudahkan pengurusan pelancong muslim. Kebanyakkan pakej kami adalah berdasarkan kualiti menyediakan tempat solat dan makanan halal.

Ketika pelancong muslim solat, anda boleh berjalan-jalan disekitar masjid.

Secara mudah, Pakej Fullboard bermaksud pakej pelancongan termasuk tiket penerbangan. Pakej Ground adalah pakej tanpa tiket penerbangan. Anda harus menguruskan tiket penerbangan anda sendiri.

Biasanya pakej ground adalah pilihan mereka yang telah berjaya dapatkan tiket penerbangan murah atau perlu bercuti pada tarikh spesifik.

Muslimtravelbug Sdn Bhd adalah syarikat berdaftar dengan SSM, MPSJ, Kementerian pelancongan, MATTA dan cukai GST. Kami telah mendapatkan lesen sebanyak yang boleh.

Anda juga boleh melihat senarai syarikat berdaftar di sini. Segala urusan bersama MTB hanya akan melalui akaun bank syarikat dan akan disertai dengan invois dan resit bayaran rasmi syarikat.

Kami rekomen anda rujuk rekomen daripada peserta-peserta kami di sini. 

Bergantung kepada Jenis pakej. Jika anda merujuk kepada PAKEJ BERKUMPULAN. Harga yang dipamerkan adalah termasuk tiket penerbangan.

Jika anda merujuk kepada PAKEJ PERSENDIRIAN, harga yang ditawarkan tidak termasuk tiket penerbangan.

Anda boleh Periksa jenis pakej yang bersesuaian dengan keperluan dan bajet anda. Setiap pakej mempunyai kelebihan tersendiri. Anda juga boleh pilih pakej ground,pakej fullboard ataupun mengikut ubahsuai (customized) anda.

Terdapat borang tempahan disetiap halaman pakej pelancongan kami. Anda hanya perlu isikan butiran yang kami perlu dan tunggu respond daripada kami. Pihak kami akan menghubungi anda jika terdapat persoalan lanjut.

Pihak kami akan memberi butiran lanjut dan lengkap seperti jadual penerbangan,harga pakej,jadual perjalanan dan lain-lain. Setiap tempahan yang dipersetujui akan disertakan dengan invois bayaran untuk memastikan anda jelas dengan setiap butiran tempahan yang anda bayar.

Bayaran deposit serendah RM100-RM500 mengikut jenis pakej akan diperlukan. Setiap bayaran hanya dibuat melalui kaedah selamat iaitu secara cash di pejabat kami ataupun melalui akaun bank syarikat rasmi kami iaitu:

Muslimtravelbug Sdn Bhd
Maybank 562807539914

Bukti bayaran perlu diserahkan melalui email di info@muslimtravelbug.com.

Kami turut menerima bayaran ansuran mengikut jenis pakej anda. Kebiasaanya bayaran ansuran meliputi 3-4 kali sebelum pelepasan dibuat. Sila rujuk dengan tour consultant kami untuk butiran lebih lanjut di 03 89575770.
Terma dan syarat pembatalan adalah termasuk didalam polisi syarikat kami. Anda boleh rujuk dan klik link untuk butiran lebih lengkap.